1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 18 lut 2008, 1:46

Łukasz Jeśli mowa o 11, to dla mnie największa różnica jest w ataku Arsenal ma bardzo skutecznego Adebayora dla którego odopowiednika w Milanie nie ma (bo Pato pewniakiem jeszcze nie jest) . W pomocy siły są bardzo wyrównane i wszystko zalerzeć będzie od formy dnia, jesli mowa o obronie to Arsenal jest dla mnie znacznie silniejszy na skrzydłach (jesli będa podstawowi gracze) gdzie Milan jest baardzo słaby, w bramce mysle że jest porównywalnie.
Nie bez znaczenia są rezerwowi gdzie Arsenal jest znacznie silniejszy więc dla mnie jesli mowa o potencjale różnice jednak są wyraźnie. (także w pierwszych 11)

Natomiast co do tego że Milan potrafi grać w LM zupełnie inaczej niż w Serie A to o ile w zeszłym sezonie Milan udowodnił że to jest prawda, to jednak warto podkreslić że wtedy Milan w decydującym określi dla LM (czyli runda wiosenna) był już znacznie mocniejszy w lidze niż na starcie, czego w tym momencie powiedzieć nie można i co mnie skłania do zdanie że o taką metamorfoze Milanu będzie baardzo ciężko

Wróć do „Puchary Europejskie”