1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post autor: Morrow » 18 lut 2008, 1:59

Chciałbym żeby dalej przeszedł Arsenal bo raz, że to angielska drużyna, dwa, że poza dwoma wpadkami grają bardzo ładnie i równo od początku sezonu, trzy, że Milan zazwyczaj im gra dalej w LM tym radzi sobie lepiej ale w ankiecie zagłosowałem na drużynę z San Siro. To bezsprzecznie najlepsza drużyna turniejowa ostatnich lat. W Serie A mogą cieniować, gubić punkty z kim popadnie ale kiedy zaczyna się faza pucharowa LM zazwyczaj dochodzą bardzo wysoko. Nie wiem czy to kwestia koncentracji czy Carlo jest takim geniuszem taktyki czy też taktyka Milanu wyraźnie nie leży drużynom z czołówki europejskiej. Arsenal za to od początku sezonu jest w gazie i to 0:4 raczej nie położy psychicznie drużyny, raczej tylko wyzwoli sportową złość. Wątpię żebyśmy mieli powtórkę z soboty i piłkarzy Arsenalu truchtających bez woli walki. Zapowiada się w każdym razie bardzo dobre widowisko. Kluczowym moim zdaniem będzie rewanż na SS chyba, że Arsenalowi uda się wypunktować Milan na Emirates ale raczej bym na to nie liczył. Nie sugerowałbym się też ostatnimi wynikami obu drużyn, LM to zupełnie inna bajka.

Arsenal na Emirates nie zwykł przegrywać. Obstawiam remis albo 1-2 bramkowe zwycięstwo Kanonierów. Pytanie tylko czy Milanowi uda się a jeśli tak to ile bramek strzelić w Anglii. 2 gole na OT w zeszłym roku nawet mimo wygranej 3:2 Diabłów to był wyrok śmierci. A ja sobie i wszystkim życzę żeby środowy mecz był równie dobry a nawet lepszy niż ten zeszłoroczny na OT. O rewanżu lepiej nie wspominajmy :wink:

Swoją drogą Milan mógłby kupić jakiegoś Polaka do kadry pierwszego zespołu. Może wtedy byłaby szansa na obejrzenie tego meczu w telewizji publicznej... Dzięki Bogu, że Szachtar nie wyszedł z grupy.... :?

Wróć do „Puchary Europejskie”