1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA » 20 lut 2008, 20:33

Wydaje mi się, że nasz skład wytypowali idealnie :] .

Ja o dyspozycje naszych obrońców bym się nie martwił. Nasza para stoperów w spotkaniu z Manchesterem zagrała słabo, ale tamten mecz ewidentnie odpuściliśmy (o czym świadczy chociażby dzisiejsza kadra z Clichy'm i Flaminim na czele), a spotkanie w Champions League to już zupełnie inna para kaloszy. Boję się jedynie o stan przede wszystkim psychiczny Sagny, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Clichy'emu zapewne nic nie dolegało, a Wenger dał mu po prostu odpocząć.

Pomoc także nie wygląda najgorzej. Najsłabszym punktem wydaje się być Eboue... mam nadzieję że dzisiaj Emmanuel przekona mnie co do swojej gry w pomocy :P . Najważniejsze zadanie stoi jednak przez Flaminim. Nie dość, że musi na każdym kroku pilnować Kakę, to jeszcze nie może zapomnieć o utrudnianiu życia Pirlo czy Seedorfowi. I w tym miejscu liczę na sporą pomoc Eboue, w końcu w destrukcji radzi sobie bardzo dobrze :wink: . Od Fabregasa oczekuję jakiegoś zagrania z kosmosu, nic poza tym :P :D .

No i atak. Będący na ogromnej fali Adebayor oraz trochę niedoceniany Eduardo. Obaj są bardzo groźni i liczę, że udowodnią Europie, że i bez Henry'ego Arsenal potrafi strzelać bramki. W liczbie mnogiej :] .

Wróć do „Puchary Europejskie”