1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy » 21 lut 2008, 0:28

Milan dzisiaj osiągnął to po co przyjechał- dobry rezultat w perspektywie rewanżu u siebie na San Siro. A że zagrał słabo? Co z tego?! Przecież to nie konkurs skoków gdzie noty za styl przyznają sędziowie. Czy jeśli uda się nam awansować do dalszej fazy rozgrywek to ktokolwiek będzie pamiętał że zagraliśmy słaby mecz z Arsenalem na wyjeździe? Nie, liczyć się będzie jedynie to że wywieźliśmy bezbramkowy remis. Oczywiście sprawa wyniku jest wciąż sprawą otwartą i na San Siro nie ma mowy o jakimś spacerku, bo Arsenal pokazał że jest bardzo groźną drużyną. Tym niemniej wynik dzisiejszego meczu stawia nas w bardzo dobrej sytuacji przed rewanżem u siebie przy wsparciu blisko 80tys. kibiców. Skoro zremisowaliśmy na nieprzyjaznym nam terenie, grając przeciwko dobrze prezentującemu się rywalowi a sami cieniowaliśmy przez większość spotkania to trudno przed rewanżem u nas nie być optymistą. Powtórzę jeszcze raz: Milan w tym meczu zrobił swoje, ugrał to co ugrać zamierzał i mało ważne jest dla mnie w jakim zrobił to stylu. Liczy się wynik, a ten jest dla nas korzystny. Tyle...

edit:
fieldy pisze: Ja bym tak nie potrafił McSuchy. Oczywiście trofeum jest ważne, ale czy jako kibic Milanu, nie jesteś spragniony pięknych meczów ? Po tych słabych spotkaniach w lidze.
Liczy się tylko Puchar?
Wiesz jeszcze parę lat temu odpowiedziałbym i podchodziłbym do tego inaczej. Ale miało miejsce pewne zdarzenie w Stambule które zmieniło mój pogląd na piłkę nożną. Tam gdzie zagraliśmy kapitalne zawody oddając inicjatywę tylko na kilkanaście minut a mimo to przegraliśmy praktycznie wygrany już mecz a co za tym idzie puchar. Od tego momentu patrzę na to wszystko z innej perspektywy i tak jak mówisz uważam że "liczy się tylko puchar". Dobrej gry nikt nie pamięta, do historii przechodzą jedynie zwycięscy. Taka smutna prawda.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2008, 0:38 przez McSuchy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Puchary Europejskie”