Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 22 lut 2008, 9:38

No i tak właśnie powinny wyglądać nasze spotkania z takimi słabiakami jak Aberdeen. Lekko, łatwo, przyjemnie dla oka i co najważniejsze ze sporą różnicą bramek :D Chociaż może z mniejszą niefrasobliwością w obronie (w szczególnie w drugiej połowie dopuściliśmy Aberdeen do niezłych okazji, z których na szczęście wykorzystali tylko jedną).
Nie chcę tutaj za bardzo nikogo wychwalać, gdyż cała drużyna (może z wyjątkiem Sagnola, który zrobił dwa poważne babole) zagrała dobrze/bardzo dobrze. Wyjątek zrobię dla Podolskiego, który zagrał naprawdę świetne spotkanie, był bardzo zaangażowany w akcje ofensywne i zasłużenie odnotował swój drugi w P. UEFA "doppelpack" 8) Szczególnie podobała mi się jego akcja przy bramce na 3:0, kiedy zdołał utrzymać piłkę na boisku a potem świetnie ją rozegrał :brawo:
Akarin pisze:Skrzydła funkcjonowały dobrze.
O dziwo :wink: Prawda jest taka, że i Kroos i Altintop zagrali niezłe spotkanie (ich zmiennicy też nie najgorzej), ale prawda jest też taka, że Szkoci zbyt wysokiej poprzeczki - wbrew buńczucznym zapowiedziom - nie postawili :wink:
Akarin pisze:A jego uniwersalność w pomocy to bardzo dobra rzecz :wink:
Ale wolę widzieć go w środku pomocy niż na boku :wink: Na skrzydło jest ciut za wolny, poza tym z jego atuty (jak przegląd pola) leżą bardziej w środku niż na boku. Pozostaje mieć nadzieję, że Klinsmann będzie bardziej elastyczny w ustawianiu pomocników niż Hitzfeld :wink:
Akarin pisze: Lucio w tym meczu był wszędzie i czasami nigdzie
Mógł sobie trochę pofolgować :) Nie cofał się, jak tylko zobaczył linię połowy boiska, jak to zwykle robi :P
Akarin pisze:Schweini mimo iż wszedł później niż Sosa to i tak jak dla mnie zagrał lepiej niż Argentyńczyk.
Bastian miał kilka niezłych podań, w tym bardzo dobrą wrzutkę z rożnego, którą wykorzystał Poldi. Także w jego przypadku jest postęp. Natomiast Sosa, niestety, tego postepu nie wykazuje. Trzeba by może dać kilka spotkań do rozegrania się, ale Ottmar już tego nie zrobi - zależy mu przecież teraz głównie na końcowych sukcesach, a nie na rozwoju poszczególnych graczy. Także należałoby się zastanowić co dalej z Sosą - póki co jest na boku zawodnikiem nr 5 (po Riberym, Hamicie, Bastianie i Kroosie), a przecież do pomocy przyjdzie jeszcze Borowski - może dobrze byłoby puścić Jose na wypożyczenie :?:
Akarin pisze:nie wiadomo czy w niedzielę zagra Franck. Ja podejrzewam, że nie. Pewnie wróci na środę :wink:
Też mam wątpliwości co do jego występu przeciwko HSV. Może nawet lepiej byłoby żeby jeszcze teraz nie grał i żeby na 100% wykurował swój uraz. W końcu przed nami jeszcze około 20 spotkań w tym sezonie, a Franck jest zbyt cenny żeby go niepotrzebnie narażać.
Akarin pisze:Kolejnym przeciwnikiem będzie Anderlecht,
Nawet chciałem Belgów - bardziej niż Bordeaux, które w lidze spisuje się wyśmienicie i być może zdetronizuje Lyon :wink: Co jest pozytywne w tym wszystkim - bliskość wyjazdu no i boisku - w Brukseli na pewno będzie lepsza nawierzchnia niż w Bradze czy Aberdeen :roll: Anderlecht na pewno postawi dużo wyżej poprzeczkę niż nasi dotychczasowi rywale, ale przynajmniej nie będzie też 90 minut blokował bramki. Będzie dobrze :wink:

Wróć do „Niemcy”