Siatkówka

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Karmelinho15 » 23 lut 2008, 21:11

bellus pisze:Częstochowa:
- dramat Woickiego, można się spierać czy gdyby nie jego kontuzja to byśmy wygrali. Fakty są takie, że jak schodził z boiska były 4 punkty przewagi. Potem przy rozegraniu Stelmacha Oni nas doszli i wygrali na przewagi.
- strasznie nierówni wszyscy w Częstochowie, trudno mi wskazać kogoś kto trzymał stały dobry poziom w ataku. Dyskomfort to jednak dla rozgrywającego nie mieć pewnego zawodnika
- Woicki zgadzam się z tym co powiedział (chyba) Drzyzga, część wystaw Pawła to istny hazard. Typowy przykład to w 4 secie, piłka sytuacyjna na lewym skrzydle - piękne przerzucenie na drugie skrzydło, szybkie, teoretycznie miodzio - tylko nikt się go nie spodziewał, łącznie z Bilingsem. W kilku momentach przy dobrej zagrywce Noliko, wzrost nie pozwolił Woickiemu skorygować błędów kolegów w przyjęciu.
- tylko, żeby nikt nie popadał w euforię, jakby nie błędy atakującego gości w decydujących momentach to pewnie wynik byłby odwrotny
- była wielka okazja, żeby w każdym z pucharów europejskich mieć w finale przynajmniej jeden zespół - szkoda

Gdybać można ale trzeba wyciągnąć wnioski. Nie da się rozegrać całego sezonu jedną szóstką. Te skurcze Woickiego a także Wiki(skurcze łydek) są oznaką dużego przemęczenia. Woicki ma niesamowity polot na rozegraniu chociaż czasami potrafi przekombinować.

Za nami 17 kolejka PLS. Póki co pewne jest 1 i 2 miejsce. Bełchatów i Częstochowa są w bardzo komfortowej sytuacji. Trafią na teoretycznie słabszych rywali. Wydaje mi się ,że może to być kluczowe w półfinałach. Bo w meczach miedzy druzynami 3-6 i 4-5 mogą być 4 a nawet 5 meczy. Chociaż wydaje mi się ,że do pierwszej czwórki wejdzie: Bełchatów, Częstochowa, Jastrzębie i Mostostal.

Wróć do „Inne sporty”