Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 22:23

guru pisze: Ewidentny brak odpowiednich zawodników.
Taa? Na papierze to wygląda świetnie. Poza Grzelakiem czy brakiem zaplecza Legia ma naprawdę niezły skład. Janek Urban to też niezły fachowiec, sporo osób w lidze może się od niego uczyć, choć w Ekstraklasie i tak często trenują przypadkowi ludzie.
Jarzinho pisze:Spokojnie duzo nie kosztował. teraz Legia ma nke wiec bedzie kasa na nowego snajpera.
Taa? To czemu od razu kogoś nie kupiła? Nawet na Booysena poskąpiła. Forsy brak ewidentnie, na czym Legia cierpi - jest do wzięcia Arboleda, który się pcha Legii w cztery litery bez wazeliny, ale tej brak 500 tys. euro.
Jarzinho pisze: Co do innych spotkań Micański 2 bramki, jak jeszcze bedzie strzela to mnie szlak traf
Będzie. Jest naprawdę w świetnej formie, dużo mu dał odpoczynek od przygotowań Smudy. Aż miło patrzeć na to, co Bułgar wyprawia.
Zico_FCI pisze: Zdecydowanie właściciele.
Ja wiem, że dla przeciętnego kibica Legii to już schemat bycia kibicem, by obwiniać ITI o wszystko, od holocaustu po wydarzenia w Sudanie, ale ITI nie jest winne temu, że Roger czy Giza zapomnieli, jak kopnąć celnie piłkę, a Urban nagle z przeciętnego zachodniego (a więc wybitnego polskiego) specjalisty stał się materiałem najwyżej na drugoligowego trenera. Skład Legia nadal ma mocniejszy od Groclinu na każdej pozycji, może poza atakiem, a mimo wszystko jej postawa dziś wskazywała bardziej na zejście z pola, a nie wyjście z szatni.
Boję się tylko, że skończy się to wyrzuceniem Urbana i przyjęciem jakiegoś Kaczmarka czy innego Białasa na trenera. A wtedy zatęsknicie za Jankiem. ;)
Jednak z ocenami gry Legii trzeba poczekać - na razie są (podobno) po ciężkim okresie przygotowawczym, jak będą mieli lżejsze nogi i grać to, co dziś, to się zaczniecie martwić na poważnie.

Wróć do „Polska”