Oskary

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 24 lut 2008, 22:15

Faworytów jest 2óch: Dziadki i Krew. Ja oglądałem jak dotąd tylko dwa filmy: Pokutę i Dziadki. Do obejrzenia Krwi brakuje mi jeszcze kilkunastu procent i kilku godzin :boruta: Tak więc kciuki trzymam za Pokutę bo bardziej podobała mi się od Dziadków.

Co do Katynia to mimo że delikatnie mówiąc film nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia (gdyby nie niektóre posty na forum to po tym całym szumie wokół Wajdy zastanawiałbym się czy ze mną wszystko jest ok :roll: ) ale mimo to jako Polak kibicuję Polakom. No i nie chcę czekać na kolejną szanse kolejne kilkanaście czy ileś lat :foch: A co najważniejsze z tej kategorii oglądałem tylko ten film :oops: Z filmów obcojęzycznych jak na razie zamierzam obejrzeć Fałszerzy i podobnie jak w przypadku Krwi brakuje mi do zrealizowania tego celu kilkunastu procent i kilku godzin.
Na razie nie planuję obejrzenia innych filmów... no chyba że jakiś wygra albo ktoś mi go poleci Obrazek

Dramat "Katyń" Andrzeja Wajdy jest faworytem rosyjskich bukmacherów do Oscara za najlepszy film obcojęzyczny. Sam reżyser szanse swojego dzieła na tegoroczną nagrodę amerykańskiej Akademii Filmowej ocenia jako niewielkie.

W Marafonie, jednym z największych biur bukmacherskich w Rosji, za każdego rubla postawionego w czwartek na film Wajdy można otrzymać zaledwie 2,40.

Stawka za ewentualne zwycięstwo "Mongoła" Siergieja Bodrowa (Kazachstan) wynosi 3,00, "Fałszerzy" Stefana Ruzowitzky'ego (Austria) - 5,40, "12" Nikity Michałkowa (Rosja) - 7,00, a "Beauforta" Josepha Cedara (Izrael) - 11,00.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”