Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 25 lut 2008, 16:37

Ja tam nie jestem za zawieszaniem, bo to tylko wywiera jeszcze większą presję na sędziach, a sytuacji nie poprawi. Tylko czekać, aż sędziowie zbiorą się w kupę i w ramach protestu zbojkotują jakąś kolejkę... nie zdziwie się, serio. Federacja idzie po najmniejszej linii oporu, udając, że coś robi, a gówno robi. Zawieszanie kolejnych arbitrów tylko pogłębia problem i nie tu moim zdaniem należy szukać rozwiązania.

Nie jestem też przekonany co do sędziów z zagranicy. Być może jeśli sędziowaliby tylko wielkie spotkania, bo gdzie włoscy mają zbierać doświadczenie?? W Serie B?? :roll: Moim zdaniem nie można włoskich sędziów całkowicie wykluczyć. Są oni w bardzo trudnej sytuacji, nigdzie nie znajdują wsparcia, ani u kibiców, ani u piłkarzy, ani u działaczy, ani w federacji... Zamiast kolejno zawieszać arbitrów, należy pomyśleć nad jakimś konkretniejszym rozwiązaniem. Wspomniani sędziowie zagraniczni (może tylko do części spotkań :think: ), dodatkowy sędzia na boisku, czy też wprowadzenie powtórek (co ja chyba najbardziej popieram z wymienionych rozwiązań). Można o tym pomyśleć przynajmniej na okres próbny, zobaczyć jak to będzie funkcjonowało, bo zawieszanie nic nie da. Dondarini miał zły dzień, odpadł, ale w jego miejsce nie przyjdzie wcale lepszy sędzia, a wręcz przeciwnie.

A jeszcze fajniej jest, bo Treze nie zagra z Torino, o... :roll:

Wróć do „Włochy”