Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 28 lut 2008, 20:59

Utytułowanych? Z szacunku dla poziomu Mazura nie będe przytaczał choćby sukcesów Waldemara "Bylejakiego" Wspaniałego. Mazur poza sukcesem z juniorami i patrzac przez pryzmat kadry jaka dostał Bełchatowie to w porównaiu z Waldkiem wypada blado. Dla mnie Irek "mówiace ręcę" Mazur w swej przeciętności i tak jest lepszym trenerem niz Wspanialy i wyróznia sie na tle ligowej szarzyzny. Nie mierzmy trenerów pucharami. No nie wazne. Nie to jest meritum mojego postu.

Nie mozna tak do końca bronić Mazura, bo swoje błedy popełnił. Ktos w końcu odpowiada za to, że Tanik gra fatalnie, że Zagumny gra praktycznie tylko przez Andrae i atakujacego (Lubiejewski lub Szymański), za anemiczne ataki środkowych reprezentacji Polski i ze Ruciak dopiero nie dawno zaczał wychodzic w podstawowej szóstce (raczej rozpaczliwa decyzja Mazura). Moze wstrzas vide Jastrzębie z ubiegłego roku pomoze tej druzynie? Wiele zagadek ciąży wokół AZS-u olsztyńskiego. Dla mnie np. decyzja o mianowaniu Zagumnego kapitanem to strzał w stope (kiedys to rozwinę (może)).

Tak humorystycznie to Olsztyn juz chyba po raz trzeci nie trafia charakterologicznie zawodnikow. Tam jest cos nie tak na linii gracze - trener - zarzad. Maja wspólny punkt zaczepienia, ale każdy ma swoja wizje sukcesu i każdy idzie w innym kierunku imho.

Wróć do „Inne sporty”