VFL Wolfsburg (zbiorczy)

bogo88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: bogo88 » 29 lut 2008, 10:16

Schalke raczej zagrało pod lige mistrzow i prowadzac 1:0 odpuscili mecz co sie zemscilo, a co do Wolfsburga to narazie jest jedna z lepszych druzyn w rundzie wiosennej, ograli w pucharze niemiec Schalke , HSV . W lidze Bielefeld, Duisburg, Schalke i remis z Herta.

Ogladalem mecz z HSV i musze przyznac ze Wolfsburg gral slabo, HSV brakowalo szczescia , ale w sporcie juz tak jest

Ja osobiscie ciesze sie ze Wilki sa teraz w polfinale, zeby tylko losowanie bylo dobre :) bo jest szansa na Puchar Uefa.

A co do skladu to nie powiedzialbym ze jest slaby lub zlepek zawodnikow niechcianych w innych klubach.

Bramkarz Benaglio wg. mnie jest bardzo dobry. Godnie zastapil Simona J.,
Brakuje w obronie jeszcze jednego klasowego obronce na miare Costy lub Hoflanda(bylego pilkarza), bo wg. mnie Simunek jest za mlody jeszcze, a Madlung to taki drugi Metzelder (sztywny pilkarz), no i jeszcze boczny prawy obronca by sie przydal
W pomocy powoli przydalby sie transfer dla Marcelinho, bo widac ze juz pod koniec mecza traci sily tak jak bylo w meczu z HSV, a to ze strzelil bramke to trzeba przyznac ze dostal idealna pilke, pod koniec notowal straty , gral na czas wolno holujac pilke ( wiem ze tak sie powinno grac ale moim zdaniem to raczej wynikalo z zmeczenia).
Napastnicy to jest najwieksza bolaczka Wolfsburga, niby jest Grafite ale nie ma dobrego partnera i według mnie lepiej by gral z nim Klimowicz niz Dzeko.

A co do Jacka to wydaje mi sie ze narazie bedzie jedynie zmiennikiem, bo niestety Magath ma juz swoja wizje skladu....

Wróć do „Niemcy”