['].
Jak zobaczylem Edmila w pierwszym skladzie to juz wiedzialem, ze to sie dobrze nie skonczy. Ale, ze az tak zle to sie nie spodziewalem. 4 bramki to dawno temu ostatnio stracilismy.
Ogolnie Atletico zagralo swietnie taktycznie to spotkanie. Widac, ze srodek pomocy nie byl kompletnie potrzebny, bo grali z jego pominieciem i dobrze to robili. Dobra taktyka + geniusz Aguero = nasza przegrana.
O ile do 35 minuty Atletico praktycznie nie istnialo, to po strzeleniu pierwszej, jakze szczesliwej bramki, wzieli sie do roboty. Przy drugiej bramce Valdes za to sie za bardzo nie popisal.
Nie wiem tez czemu Rijkard trzyma sie ciagle koncepcji Ronaldinho w srodku atatku. Kompletnie poroniony pomysl moim zdaniem, mimo pieknej bramki Brazylijczyka. Dlaczego nie mogl zagrac na lewej od poczatku? Tak jak z Celticiem i Levante, gdzie swietnie sie to sprawdzalo? Dzisiaj zreszta jak zszedl na lewa lepiej to wygladalo.
Obrona, ktora w tym sezonie byla naszym najpewniejszym punktem dzisiaj sie nie popisala za bardzo, ale coz zdarza sie. Edmil tez nie bardzo dawal rade, a roznice miedzy nim, a Toure chyba widac. Szkoda tez, ze Henry, ktorego ogolnie mowiac dzisiaj nie bylo na boisku, 2 razy zle przyjal pilke bedac sam na sam z bramkarzem...
Atletico dzisiaj gralo tak jak lubi, czyli z kontry z czestym pomienieciem pomocy. Byli wiec w swoim zywiole. W meczu z Boltonem, ktory zamurowal bramke i oddal pilke Atletico juz nie bylo tak pieknie. W ataku pozycyjnym sa oni bardzo slabi, w przeciwienstwie do szybkich atakow, o czym sie dzisiaj przekonalismy.
Znowu 5 pkt straty do Realu, a ja coraz bardziej sie zastanawiam, czy dla Rijkarda w tym roku priorytetem jest liga czy Liga Mistrzow. Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze to drugie.
W kazdym razie, skoro nasi kluczowi ostatnio gracze sa wypoczeci i glodni gry to oczekuje (jako wynagrodzenie mi dzisiejszej meki) wysokiej wygranej z Celticiem, co raczej trudne nie bedzie. Tym bardziej, ze Celtic nie ma w swoich szeregach chocby takiego Aguero...
Brawa dla Eto`o i Ronniego za bramki i wole walki. I dla innych co walczyli do konca tez...
Z Aguero to jeszcze naprawde ludzie beda.
Sklad to mozemy sobie w meczu z Celtami, ktorzy nie potrafia wymienic kilku podan z rzedu wymieszkac. A nie z Atletico na wyjezdzie. Dlatego mam za zle to, ze nie zagral glownie Toure. Chyba, ze nabawil sie jakiegos urazu, to wtedy jest to zrozumiale. W kazdym razie jestem zdania, ze lepiej bylo dac odpoczac kilku graczom w meczu z Celticiem, niz Atletico.Berik pisze:Mamy grac na 3 frontach,wiec trzeba mieszac skladem.