Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: 'Del Piero' » 02 mar 2008, 0:19

Szkoda, że Inter tak łatwo pozbył się Andreolliego. Zapowiadał się bardzo dobrze. Rozegrał kilka (udanych) spotkań w ekipie Manciniego. Od 19 roku życia był regularnie powoływany do reprezentacji U-21. Zazwyczaj (albo i zawsze) wychodził w pierwszej jedenastce. Oglądałem wiele meczów Azzurrinich i prezentował się bardzo dobrze. Czy to na tle Francji, Anglii czy Wysp Owczych. A teraz? z tego co się orientuję pól roku był kontuzjowany. W styczniu Roma zdecydowała się go wypożyczyć do Vicenzy, gdzie nie rozegrał jeszcze żadnego spotkania. Dalej kontuzja ? Liczyłem, że coś z niego będzie...
Marzoratti? Widziałem go w wielu spotkaniach U21. Również, wątpię, że osiągnie poziom np. Cannavaro. Zapowiada się na solidnego defensora, ale chyba nic więcej. Czasami jest zbyt statyczny.
Bardziej od niego podoba mi się gra Fabiano Santacroce z Napoli.
Jestem ciekaw co będzie z Darmiana. Nigdy go w akcji nie widziałem, ale słyszałem o tym piłkarzu wiele dobrego.

Obrońcą, który zrobił na mnie ostatnimi czasy olbrzymie wrażenie, jest Giorgio Chiellini. Gra świetnie. Jest twardy, zdecydowany, waleczny, a przy tym - bezbłędny. Wątpie, że wróci na pozycje lewego obrońcy. Przewiduję ;p, że za 2-3 lata będzie można określać go mianem: "najlepszy defensor świata". A o Criscito wypowiadać się nie chcę. Za dużo szumu wokół niego było.

Wróć do „Włochy”