WKS Śląsk Wrocław (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Asteniu » 03 mar 2008, 19:28

piwus pisze:Pieniądze Drzymały, jako sponsora (jak np. Alianz w Górniku, czy choćby Cupiał w Wiśle) wziąłby każdy z pocałowaniem ręki, ale tutaj sytuacja jest wątpliwa moralnie. Mniejsza z problemami kadrowymi, ale po coś miasto płaciło te długi kilkumilionowe. Po to, by klub mógł grać pod własnym szyldem w przeciwieństwie do Lecha czy Widzewa. I nie dziwię się mieszanym uczuciom kibiców Śląska, skoro sprawa opiera się tylko na niecierpliwości Drzymały, który od zaraz chce Pucharu UEFA. Klicki mógł poczekać nawet z wejściem do pierwszej ligi, więc może warto dać Śląskowi okres przejściowy... i prawo do bycia Śląskiem jednoczesnie?
Slask bedzie nadal gral pod wlasnym szyldem, tyle ze na licencji Grocilnu, ale to przeciez tylko licencja, ja to tak postrzegam, choc wiem ze kibice Slaska maja prawo byc nie do konca zadowoleni.

Co do niecierpliwosci Drzymaly to wydaje mi sie ze jego cierpliwosc chcialo by miec wielu. I tak nadal miasto zachowa 80% udzialow w Slasku, tylko 20 % pojdzie do Drzymaly, a zawsze jak cos to moze pewnie Czarneckiego uda sie namowic do sponsoringu.

Wróć do „Polska”