Czy ta polska żona powoduje że Olisadebe był w większym stopniou patriotą
Dla mnie nie (a niby dlaczego
Podobnie jak język, który dla mnie jest sprawą techniczną...
Jeśli coś ma decydować o tym czy Roger powinien grać z orłem na piersi to to jak on podchodzi do gry w naszej reprezentacji, bo moze i nie jest polakiem, ale jesli będzie wkładał w gre dla naszej reprezentacji tyle serca i umiejętności ile tylko potrafi i będzie ją traktował naprawdę serio, a nie jedynie jako dobrą odskocznie i przydatny kwitek (paszport UE) to ja wiele przeciwko mieć nie będę jesli to ma być wyjątek a nie nowa reguła, w szczególnosci że wszyscy znamy praktykę we współczesnej piłce gdzie w prawie każdej najsilniejszej reprezentacji jest jakiś "stranieri" i Poiska trendowatym z tego powodu nie zostanie okszyknięta.
Szczerze to ja mam wątpliwości czy Roger będzie podchodził do rep. z takim poświęceniem i poczuciem odpowiedzialności o jakim pisałem, choć z drugiej strony skąd my wiemy czy Roger nie będzie Polsce ogromnie wdzięczny za taką szanse i czy nie traktuje polski naprawdę serio skoro gra tu już 3 lata i ostatecznie tylko on sam jak i Leo wiedzą coś więcej niż my na ten temat więc o ile mam wątpliwości to widzę wiele pozytywów w tej już praktycznie pewnej sytuacji: gdzie chyba najważniejsze to to że Roger jest rasowym rozgrywającym jakiego naszej reprezentacji wyraźnie brakuje (Leo wprowadzał na pozycje OPS już Zurawskiego, Gargułe, Smolarka, Krzynówka, Zahorskiego, Murawskiego, Majewskiego czy nawet Kaźmierczaka i chyba tak naprawdę nikt się w pełni nie sprawdził) ma świetna technikę i podanie jakiego nikt w naszej rep. nie ma no i utrzymuje bardzo równą formę w Legii juz 3 rok (z jedną słabszą rundą ledwie)