Matura

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Berik » 05 mar 2008, 9:39

Bellus . Zdaje sobie sprawe z tego,ze konkurs to tylko i wylacznie ponadprogramowa wiedza i nauczyciel mi jej nie wlozy do glowy. Ale tu chodzi o zainteresowanie, wspomaganie. Nie powiem ale miloby bylo,gdyby nauczyciel podszedl i spytal sie "jak tam leca przygotowania do konkursu?potrzeba Ci czegos jeszcze? masz szanse na dobry wynik" . Niby nic,ale jednak takiego psychicznego i mentalnego kopa moze dac. Czy ja duzo w tym momencie wymagam? w moim przekonaniu takie zagadanie,zlapanie na przerwie na minutke raz na jakis czas...takie nic,a jednoczesnie tak wiele.

ossy pisze:pojsc do jakiejs szkoly typowo humanistycznej
nie sadze,ze sa takie publiczne,a nawet jesli to na pewno nie w najblizszej odleglosci od mojego miasta;] w Kaliszu jest takie zajebiste liceum humanistyczny-jego przedstawiciele zawsze zajmuja czolowe lokaty w historii i wosie,ale to na pewno platne jest;] wszystko co lepsze i dobre jest platne

bellus pisze:Więc jak ktoś sobie nie radzi w takim systemie to dzieje się to nie dla tego, że zbudowanego go (system) aby eliminował Wacka, tylko po to by uczył, względnie odrzucał słabszych. Nikt nikomu nie każe iść na studia. Nikt ni komu nie każe iść do dobrego liceum. Można pójść do słabego i się obijać, albo tam rozwijać się w malarstwie, rzeźbie, origami, wierszach, pisaniu sztuk, etc.
Ja powiem tak: moglem isc do slabszego liceum,gdzie hipotetycznie mialbym latwiej z przedmiotow,ktorych nie lubie,ale z 2 strony nie moglbym sie tak rozwinac i zdobyc wiedzy z przedmiotow mnie interesujacych(zakladajac,ze kadra nauczycielska i sposb nauczania jest gorszy w calosci). Do tych nazwijmy to "specjalistycznych" liceow malarskich,czy artystycznych nie odnosze sie teraz z oczywistych wzgledow: takie placowki sa tylko i wylacznie w wiekszych miastach.
bellus pisze:. Tylko nie zapominaj jednego to pieniądze dają wolność byś mógł korzystać z tego co wymyśli twój umysł.
"Pieniadze szczescia nie daja" :wink: temat rzeka :wink:

Wróć do „Hyde Park”