nastapil koniec bo milan w ciagu 5 lat gry w lidze mistrzow zagral drugi slaby mecz.nastapil koniec bo coraz czesciej(najpierw deportivo 5 lat temu, teraz arsenal) milan nie potrafi przejsc do nastepnej rundy po slabym meczu.prawdopodobnie jutro berlusconi zlozy wniosek o rozwiazanie klubu i wszystkie kluby beda walczyc o kake bo tylko on tam dobrze gra.George Jung pisze:wczoraj nastapił koniec Milanu
ale zastanowmy sie o jakim klubie pisze profesor ze znajomosci pilki noznej niejaki mlody grzegorz.
na poczatku zastanowmy sie po co kluby uczestnicza w tych wszystkich rozgrywkach,turniejach,ligach itd.
po glebszym zastanowieniu sie powinno sie dojsc do wniosku ze kazda druzyna chce byc najlepsza na swiecie.to determinuje wszystkie druzyny,zawodnikow,trenerow,dzialaczy do tworzenia tej jedynej,najlepszej druzyny na swiecie.
ale ktora druzyna jest najlepsza na swiecie?
dla jednych jest to druzyna ktora posiada najwiecej trofeow na arenie miedzynarodowej.oznaczaloby to ze w histtorii pilki druzyna ta najczesciej wygrywala najwazniejsze rozgrywki na swiecie jak i w europie i mogla sie szczycic najwieksza iloscia tychze pucharow w swojej gablocie.
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza sie skonczyl
dla innych trofea zdobywane w ciagu calej historii to bzdura.bo co ma do formy klubu puchar zdobyty 100 lat temu?dla takich wlasnie analitykow mozna posluzyc sie liczba trofeow na arenie miedzynarodowej zdobytych w ciagu ostatnich 5 lat.
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza sie skonczyl
dla innych,bardziej prostych kibicow moze byc to po prostu druzyna ktora wygrywa najepsze rozgrywki na swiecie a wiec lige mistrzow
dla innych faworyzowanie europejskich rozgrywek moze byc bezsensowne i dla takich ludzi moze sie liczyc zwyciezca kms,a wiec najlepszych druzyn ze wszystkich kontynentow
dla innych glownym wyznacznikiem moze byc tylko obecny sezon.nie 3lata temu wstecz bo to tej juz historia.dla ludzi tych licza sie trofea zdobyte tylko w obecnym sezonie.
dla innych najwazniejsza impreza moga byc ms,ale jako ze druzyny klubowe nie uczesticza w tej imprezie kibice licza w jakiej druzynie gra najwiecej graczy z reprezentacji ktora wygrala te ms
dla innych moze byc to klub ktory w ciagu ostatnich 5 latach zdominowal lige mistrzow grajac 3 razy w finale i zawsze grajac w fazie pucharowej tych rozgrywek wygrywajac do tego lige mistrzow 2 razy
dla innych fanow pilki noznej moze byc to klub w ktorym gra pilkarz ktory w ostatnim sezonie zdobyl wszystkie mozliwe nagrody indywidualne
dla innych moze byc to klub ktory wzorem gier typu cm ma duzo mlodych gwiazd w skladzie a w 16 numerze bravo sport z poprzedniego roku zostal najwiecej warta druzyna na swiecie
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza jest najlepszy
George Jung pisze:wiara w ich sprężanie się na Lige Mistrzów to wielki mit ( zazwyczaj losowanie im sprzyjało)
zastanowmy sie nad kolejna odwazna teza grzegorza
grzegorz sadzi ze sprezanie sie na lm milanu to mit.czyli jaki bylby wynik gdyby milan rzeczywiscie sie sprezyl rok temu na mecz z manu?ile bramek by strzelil gdyby na serio zagral w finale w 2005 z liverpoolem?
jako ze teza ta jest tak bzdurna nie bede jej dalej analizowal
wrocmy moze do konczacej sie druzyny.gdyby kazda druzyna po kazdych dwoch slabych meczach w lidze mistrzow miala przeprowadzac rewolucje to arsenal wydawalby co roku ponad 300 mln euro na tansfery,manu 2 razy wiecej a real pewnie ponad miliard.podobnie barcelona i inter
skonczyla sie druzyna ktorej szkielet to gracze w wieku:18,25,25,29,31
skonczyla sie druzyna ktora na wypozyczeniu ma kilkunastu graczy grajacych w serie a,b i pd a w podstawowym skladzie ma ok 30 graczy wysokiej klasy
skonczyla sie druzyna bo kto nie wygrywa lm 2 razy pod rzad to taka druzyna musi sie konczyc
czesto rowniez mozna uslyszec od znawcow takich jak mlody grzegorz tezy jakoby milan mial szczescie zawsze w lm
no np poprzedni sezon
czy to nie szczescie wygrac final z liverpollem,druzyna ktora oddaje jeden grozny strzal w ciagu calego meczu?(strzal gerarda,gol byl ze spalonego)
czy to nie szczescie wygrac z manu 3 bramkami przewagi?kiedy ostatnio manu przegralo jakis mecz 3 bramkami?
a kiedy ostatnio bayern przegral mecz u siebie 2 bramkami?
kiedy jakakolwiek druzyna nie stworzyal zadnej groznej sytuacji w ciagu 200 minut dwumeczu?(celtic)
czy to wszystko swiadczy o szczesciu?
tak czy siak druzyna milanu sie skonczyla,a kinice milanu powinni poszukac sobie jakiejs nowej fajnej druzyny