FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy » 05 mar 2008, 14:42

iceald pisze:Aha, bo to kibice i Rijkard decydują kiedy zawodnik jest gotów do gry po kontuzji. Właśnie od tego są wszyscy ci medycy - i od tego, żeby pomóc w takim przygotowaniu drużyny aby tych kontuzji było jak najmniej, a jeśli już się zdarzą, to były jak najlepiej wyleczone. A to im nie wychodzi, i to zresztą nie tylko w tym sezonie. Bez winy nie są na pewno, można tylko dyskutować ile ich udziału w tej winie jest - a moim zdaniem sporo.

http://fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=21298

Nawiązując do naszej wcześniejszej dyskusji moje słowa potwierdził sam Carles Puyol :idea:
Puyol mówił po meczu z Celtikiem, że prasa wywiera ogromną presję domagając się gry zawodników będących nie w pełni sił. Zaapelował tym samym o szacunek. "Powinniście pozwolić pracować profesjonalistom" - komentował. "Lekarze powiedzieli, że jeśli wystąpi grozi mu kontuzja. Media domagały się jego wystawienia mówiąc, że zawsze musi grać. Teraz za to zapłaciliśmy" - dodał.

Nie chcę znowu siebie cytować ale to chodziło mi o to samo wczoraj wieczorem ... za duża presja.
I to z tym odpoczynkiem też się tyczy, bo Messi chyba poleciał wczoraj do Argentyny żeby wreszcie odpocząć .

Wróć do „Hiszpania”