Toudinho pisze:Nikt z nas nie jest wolny. Tak samo jak i równy.
A mógłbyś to jakoś rozwinąć?
Nie wyrywajcie zdań z kontekstu. To co zacytowałeś to jest komentarz do stwierdzenia Kaczego o tym, że jak ktoś sięga po pieniądze to mu odbija - narkotyki, golenie głowy.a skad wiesz,ze sa szczesliwi?
Wilmore pisze:To, że ludzie bogaci są ludźmi szczęśliwymi nie daje prawa do myślenia, że ludzie biedni szczęśliwi już być nie mogą - przykładem niech będą dla Ciebie miliony ludzi w Indiach, którzy na moich oczach mówili, że są zadowoleni z życia mieszkając w czymś, co Ty być uznał za kloakę, i to najgorszego gatunku.
Mógłbyś zacytować fragment gdzie stwierdziłem, że ktoś biedy nie może być szczęśliwy?
Żeby nie wywarzać otwartych drzwi posłużę się przykładem z twórców liberalizmu. Tak samo biedak jak i bogacz mogą spać pod mostem. Różnica jest taka, że biedak robi to bo nie ma alternatywy, natomiast bogacz robi to z kaprysu. Pieniądze dają wolność - dają możliwości wyboru. Co z tego, że chcę takie a nie inne spodnie, taki a nie inne auto skoro nie stać mnie na to co sobie wymarzyłem.Wilmore pisze:Błąd w tym rozumowaniu jest prosty - pieniądze nie dają wolności,