1/8 finału LM: Roma - Real

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post autor: Morrow » 06 mar 2008, 19:39

Łukasz_ pisze:W tym wszystkim najgorsze jest to że ci wszyscy eksperci potrzebują jednego meczu który nie wychodzi aby posunąć się do najgorszej krytyki bo tak jest w przypadku Milanu, w przypadku Realu jest raczej rozczarowanie.
Hmm dokładnie to samo spotkało w zeszłym sezonie MU i Ronaldo po meczu na San Siro w dużej mierze ze strony kibiców Milanu więc nie wiem skąd to zdziwienie.

Takie rozbieżności w krytyce Milanu i Realu gdyż to ekipa z San Siro w ostatnich latach zdecydowanie zdominowała Ligę Mistrzów. W zasadzie to była drużyna "turniejowa" na te rozgrywki. Jakby nie grali w lidze to zawsze udawało im się bardzo daleko dojść w ChL bądź wygrać te zawody. Dlatego w tym roku odpadnięcie Milanu na tak wczesnym etapie rozgrywek i to w dodatku w tak słabym stylu jest znacznie większym zaskoczeniem niż odpadnięcie Realu, który od 4 lat nie może przeskoczyć 1/8 finału i przynajmniej dla mnie, wciąż sprawia wrażenie drużyny kształtującej się.

Schuster ustawił zespół zachowawczo i się przejechał. Gdyby Real od początku bardziej się odkrył istniało ryzyko, że dostałby kilka bramek, tym bardziej, że Roma grała wczoraj świetnie. Gdybanie co by było nie ma teraz jednak większego sensu. Real odpadł, Roma gra dalej. Ja też nie chce na nich trafić. Przynajmniej nie teraz. Jak już to w półfinale. Ten zespół wciąż się rozwija i ciężko mi to sobie było wyobrazić ale w tym roku są jeszcze lepsi niż w poprzednim.

Na pewno będzie jednak świetne widowisko z udziałem Rzymian w ćwierćfinale bo już wiadomo, że będą dolosowywani do kogoś z czwórki Barca, MU, Chelsea i Arsenal (Liverpool/Inter).

Już pomijając mój Manchester to Barcelona/Arsenal - Roma to byłyby mecze, które baardzo chetnie bym obejrzał.

Wróć do „Puchary Europejskie”