Tego lata Benzema jest moim zdaniem nie do wyciągnięcia. Przynajmniej dla Manchesteru. Może udałoby się Chelsea albo Realowi, choć też w to wątpię ale na pewno nie MU. Aulas obok Del Nido to chyba najtrudniejszy negocjator jeśli chodzi o kupowanie piłkarzy. Transfer tym bardziej nierealny bo sam Karim raczej nie ma zamiaru nigdzie się wybierać, przynajmniej w najbliższym czasie a jeśli już to sam zainteresowany deklarował, że bardziej go ciągnie do Primera Division albo Serie A aniżeli do Premiership. Poza tym chłopak w tym sezonie gra naprawdę fantastycznie i rokuje na wielką gwiazdę światowej piłki ale nie zapominajmy, że mimo bardzo młodego wieku to dopiero jego pierwszy sezon na tak wysokim poziomie. Zobaczymy co pokaże w przyszłym roku. Za to nie przestaje mnie zadziwiać Huntelaar i myślę, że w niego warto by zainwestować pieniądze. W zasadzie pewne jest, że chłopak w lecie trafi do jakiegoś wielkiego klubu, z którego pewnie bedzie nie do wyciągnięcia na kilka ładnych lat a jeśli już to za grube pieniądze. Talent w każdym razie młody Holender ma wielki. 2 lata temu w lidze 34 bramki, w zeszłym roku "tylko" 21, w tym w 27 meczach 27 trafień. Gość jest jak maszyna a jako, że Ajax nigdy zbyt dużo kasy za swoich piłkarzy nie żąda....Jeśli już mamy kupić jakiegoś napastnika to dla mnie oprócz wspomnianego Benzemy warty uwagi jest tylko Klaas Jan.
Saha to piłkarz nietuzinkowy, który ma potencjał żeby grać na bardzo wysokim poziomie ale chyba nie ma kibica United, którego nie irytowałaby jego wieczna kontuzjogenność. To już trwa za długo i jeśli Francuz w drugiej części sezonu nie znajdzie jakiejś niesamowitej formy to pewnie trzeba będzie się z nim pożegnać bo szkoda jego potencjału a i MU wiele pożytku z niego nie ma. Może gdzieś indziej by znalazł patent na to żeby ciągle się nie łamać.
Póki co na atak jednak nie narzekam, choć w poprzednim sezonie prezentował się chyba ciut lepiej, zobaczymy jak to bedzie wyglądało na koniec sezonu. Ronaldo strzela na zawołanie choć to nie jest napastnik, Roo to pewniak niezależnie od tego kogo bysmy nie mieli w kadrze a Tevez nie zawiódł moich oczekiwań.
Priorytetem na okno transferowe pozostaje prawa obrona. Marzy mi się Lahm ale znając życie Klinsi nie puści swojego pupilka i kupimy Bosingwę.
Co do aktualności to za kilkanaście godzin gramy z Pompeys na OT w ramach ćwierćfinału Pucharu Anglii. Oczywiście liczę na to, że Diabły nie zawiodą i awansują dalej. Skoro już walczymy na 3 frontach to trzeba zrobić wszystko co można aby wygrać każde z trofeów choć chciałbym aby Fergie dał pograć jutro od początku np. Kuszczakowi, Pique, Simpsonowi czy Saszy.