Brown spisuje sie przyzwoicie, w glownej mierze dzieki regularnym wystepom. Moim zdaniem nie jest to grajek na miare najsilniejszego zestawienia pierwszej 11 United. Mowa oczywiscie o prawej obronie, bo Rio i Vida raczej nie zostana przez niego wypchnieci ze skladu. Brown ja zbyt niedokladny i nieporadny w ofenywie. Jego wrzutki ze skrzydla maja bardzo niski procent dochodzenia do celu. Z gra z klepki tez nie jest najlepiej. W obronie czesto sie zle ustawie, ma problemy ze skrzydlowymi schodzacymi do srodka. Malo tez blokuje wrzutek. Nawet teraz, gdy gra regularnie, dzieli go krok milowy od formy Garrego z tamtego sezonu. Wiec jesli Garry w koncu wroci za te dwa tygodnie, przewiduje dla Browna grzanie lawy.
Nie chce zeby odchodzil, bo to wychowanek, chlopak z Manchesteru i jest juz w druzynie chyba 10 lat ( debiut jakos w 99roku ). Ma swoje zalety. Uniwersalnosc i sila ( to jak Hleb sie od niego odbijal w kazdym meczu bylo poprostu piekne:) ) Ale to nie wystarczy na regularna gre,jesli wroci Neville. Brown to poprostu idealny material na rezerwowego obronce, dlatego mam nadzieje ze podpisze ten kontrakt.
Czy warto wzmocnic prawa obrone w lecie? Wydaje mi sie ze tak. Nevilla ma swoje lata, o brownie pisalem wyrzej, a simson jeszcze nie jest chyba gotow by grac regularnie w pierwszym skladzie. Powinnismy zainwestowac w takiego "prawego" Evre. To byloby najlepsze z najlepszych rozwiazan. A wiec skauci do pracy!!