Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 08 mar 2008, 14:30

Dwutygodniowy pobyt na odwyku...

Wracam!

I co widzą moje przekrwione od przećpania i przepicia oczy?

Ktoś wspomniał o "Control"! Ergo... jest git!

Człapusiu dobrze o Tobie świadczy ten wyskok z filmem "Control" nawet bardzo dobrze, ale (jak zawsze jest jakieś ale) o filmach, które są nowe piszemy w temacie jaka sama nazwa wskazuje "Jakie nowe filmy polecacie"

O tu:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=735

Choć w sumie "Control" pasuje również do kategorii "Najlepsze filmy" (oczywiście według mojej skromnej osoby, no dobra może według mojej zajebiaszczo nie mojej skromnej osoby)
Jednak na przyszłość lepiej umieszczać recenzje i opinie o nowych filmach w temacie o NOWYCH filmach, o tak żeby był porządek i wszystko miało swoje tradycyjne miejsce.

Bo jak mawiał mój dziadek (z Wehrmachtu): "Ordnung muss sein!"

To była moja mała sugestia w kwestii formalnej, teraz przechodzę do legendarnego już meritum, czyli franz dokłada swe 3 grosiczki...
człapuś pisze:Idealna recenzja tego filmu napisana przez internautke:
Polemizował bym z tym "idealna". Po pierwsze nie zgadzam się z oceną gry Samanthy Morton, mnie w 100% procentach przekonała. Bardzo dobrze zagrała żonę Iana, świetnie wpasowała się w rolę takiej szarej, zwykłej dziewczyny z małego miasta. No i słowa "idealna" nie pasuje do malutkej, nie pełnej recenzji, która nawet w kilku promilach nie oddaje piękna tego filmu.

Ja swojej recenzji pisać nie będę bo była by z kilku względów nie obiektywna, a więc daruje wam czytanie moich peanów na temat tego filmu. Nie ma co sie kierować recenzjami tylko po prostu zobaczyć "Control" na pewno nie będziecie żałować.

Acha i jeszcze ścieżka dźwiękowa, bo o tym też trzeba wspomieć. Grają między innymi Sex Pistols, David Bowie, Iggy Pop, Buzzcocks, no i oczywiście Joy Division jaram się!

Moja ocena: 9/10
człapuś pisze:Polecam dla psychopatów.
here's franz :smile2:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”