Mnie interesuje co zrobią działacze FA z Fergusonem. Po ostatnim spotkaniu ostro skrytykował poczynania sędziego i pewnie po raz kolejny będzie musiał się grubo tłumaczyć. Do Fergusona dołączył również Ronaldo :
As Manchesteru United, Cristiano Ronaldo, z wielkim rozczarowaniem i wściekłością oznajmił po dzisiejszym spotkaniu z Portsmouth, iż postawa sędziów być może zmusi go do zmiany nastawienia do gry. Portugalczyk twierdzi, że arbitrzy nie chronią najlepszych zawodników, nie stosując się tym samym do wskazówek władz ligi.
23-latek skomentował postawę sędziego Martina Atkinsona w meczu 1/4 finału Pucharu Anglii, w meczu, po którym United w kontrowersyjnych okolicznościach pożegnało się z FA Cup.
Cristiano ma wielkie pretensje do ogółu sędziów, iż ci nie pomagają bardziej utalentowanym zawodnikom.
Czasem twierdzę, że to najlepsza liga świata, a czasem muszę powiedzieć, że sędziowie nas nie chronią. Po tym, co stało się Eduardo, boję się grać swojej piłki.
Wczoraj arbiter był niewiarygodny. W ciągu 5 minut byłem faulowany trzy razy, ani razu nie usłyszałem gwizdka, a potem nie został podyktowany rzut karny. Bardzo trudno grać w takich warunkach.
Mam wrażenie, że bardziej bronią obrońców, zaczynam myśleć nad zmianą mojej gry. Kiedy Diarra mnie faulował, nawet nie zamierzał trafić w piłkę, mimo to nie został ukarany. To jakiś żart. To zdarza się tak często, a arbiter nawet nie kiwnie palcem.
Gdyby powtórzyli to spotkanie ...