Jose Mourinho

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 10 mar 2008, 17:00

Jako kibic Barcelony chyba powinienem mieć w tym temacie sporo do powiedzenia. Od dłuższego czasu Mourinho jest postacią numer jeden w katalońskiej prasie. Prawie codziennie ukazują się jakieś newsy związane z jego osobą. IMO oczywiste jest, że pójdzie do Hiszpanii albo do Włoch w co za tym idzie liczy się tylko kilka klubów. Barcelona, Real, Milan to moi faworyci i zapewne większości z Was również. Sytuacja Rijkaarda jest chyba jednak najgorsza. Oczywiście Laporta od czasu do czasu przypomina o pełnym poparciu zarządu dla Franklina, ale nie przejmowałbym się tym szczególnie. W Hiszpanii bardzo dużą rolę odgrywają kibice no i media. Jeżeli Mister nic nie wygra w tym sezonie to będzie musiał zrezygnować z posady. Zresztą nawet jeżeli coś wygra to moim zdaniem i tak raczej powinien odejść i przypuszczam, że tak będzie. Nie ma mowy o jakimś wyrzucaniu trenera czy coś takiego. Obstawiam (mam nadzieję?), że Rijkaard po prostu sam zrezygnuje z dalszego prowadzeniu klubu i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

Generalnie to jest temat rzeka i nie sposób wszystkiego napisać w jednym poście tak więc nie będę się za mocno rozpisywał. Jeżeli wyjdzie z tego jakaś dyskusja to chętnie wezmę w niej udział.

To jednak jeszcze nie koniec :P Dodam, że nie należę do zwolenników Mourinho jako przyszłego trenera Barcelony. Umiejętnościami jak najbardziej mi odpowiada, ale pewne cechy charakteru (bo też nie całość charakteru) zdecydowanie nie. Nie wyobrażam sobie żeby trener Barcelony mógł tak pajacować jak to ma w zwyczaju Jose. Jeżeli jego postawa miałaby być podobna do tej z Chelsea to ja go nie chcę.

Wróć do „Wracając Do Meritum”