Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post autor: Maciek (interista) » 11 mar 2008, 14:39

Sero pisze: Wszystko zaczęło się po - najlepszych do tej pory - Mistrzostwach Świata France 98. Pierwszy mecz Brazylia na tamtym turnieju grała ze Szkotami.
Tak samo jak u mnie :P
Pamiętam ten dzień jakby to było wczoraj. Początek lata, na dworze upał.
Co do meczu Brazylia chyba wygrała 2-1 po prawdziwych męczarniach. To była jeszcze "stara Brazylia" z kapitanem Dungą.
Sero pisze:Wtedy też po raz pierwszy usłyszałem o Ronaldo. Kolejne mecze utwierdziły mnie jako młodego i świeżego chłopaka, że oglądam geniusza, mistrza po prostu idola.
U mnie było nieco inaczej. Otóz pierwszym meczem w jakim widziałem Ronaldo był finał PUEFA Inter-Lazio, ale wówczas byłem neutralnym widzem, kibicem Interu zostało dopiero pod wpływem MŚ.
Sero pisze:Naturalnie zainteresowałem się jego karierą i klubem. Sezon 98-99 mogłem więc już zacząć jako kibic Interu (choć pewnie od urodzenia nim byłem ;) ). Pierwszy mecz jaki obejrzałem to bodaj spotkanie z Realem Madryt w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

To były czasy. Telewizja publiczna transmitowała trzy spotkania grupowe Interu (coś jak Celtic obecnie :lol: )- obydwa z Realem oraz Spartak-Inter. Szczególnie pamiętny jest oczywiście mecz na San Siro z królewskimi gdzie najlepszy mecz w naszych barwach rozegrał Roberto Baggio. W kolejnej fazie gdy rywalizowaliśmy z MU zresztą również były transmisje.

Co do meczów wyróżniłbym jeszcze takie spotkania (poza wymienionymi przez Sero):

PUEFA 2001/02 Valencia -Inter 0-1- gdy na bramce stanąć musiał Farinos po czerwieni Toldo i wykorzystaniu wszystkich zmian prze Cupera

Champions League 2003/04 Arsenal - Inter 0-3 -ostani świetny mecz jaki rozegraliśmy za Cupera

Serie A 2002/03 Lazio - Inter 3 - 3 - przegrywaliśmy w tym meczu 0-3 a jednak zremisowaliśmy, mogliśmy nawet wygrać, ale Crespo trafił w poprzeczkę. Warto dodać, że wówczas trenerem Lazio był Mancini.

Wróć do „Włochy”