Jose Mourinho

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Einar » 11 mar 2008, 15:42

Skoro Mou nie chce na wyspy, to pozostaje Serie A i Primera Division. Ewentualnie Bayern, ale tam juz Klinsmann zaklepany. Idąc dalej, do grona klubów wymienionych przez Bieniasa, które moga sobie pozwolić na zatrudnienie Jose (Real, Barca, Inter, Milan, Juve) dodałbym jeszcze Valencie, Seville i Atletico. Spośród tych klubów szkoleniowcy Interu (1. w lidze), Atletico (4. w lidze) i Realu (1. w lidze) spełniają póki co oczekiwania. W Valencii Koeman sobie wyraznie nie radzi, ale znając ich prezesa nie wierze zbytnio w sprowadzenie Portugalczyka na ławkę trenerską. Poza tym nie ma pewności, że Mourinho zgodzi sie pracowac w klubie walczacym jedynie w Pucharze UEFA... A nie wiadomo czy Valencia do tego pucharu sie w ogole zakwalifikuje... Sevilla wydaje sie realna, sadzac po ambicjach ich prezesa, ale miejsce w czworce w Primera Division może uratować posadę Jimeneza, zaś miejsce poza czworka moze zniechecic Mou (chociaz jednak mysle, ze mocną druzyne grającą w pucharze pocieszenia moze przejac). No i jest jeszcze Barcelona... Wydaje sie, że dni Rijkaarda w Katalonii są policzone, a kandydatura Mourinho na jego miejsce jest chyba najpoważniejsza. Argumentów przeciw zbytnio nie widze, a wielu kibiców FCB przyjęłoby Jose z otwartymi ramionami. Co do Serie A, to o Interze sie wypowiedziałem. Ancelotti Milan wg mnie powinien opuścić, ale zarzad zapewnia o jego mocnej pozycji, wiec raczej też nierealne. Wybór Juventusu byłby dobrym pomysłem i dla Jose i dla samej Starej Damy. Zresztą kibice zobaczyliby wtedy znów stary dobry Juventus z grą na 1-0 :lol: Znając jednak refleks zarzadu Juve, zanim oni podpiszą z nim kontrakt ten zdąży pięć razy podpisać z którymś z klubów hiszpańskich...

Podsumowując jak dla mnie od nowego sezonu 2008/09 Jose Mourinho będzie pracował w Barcelonie lub w Sevilli. Wspomnicie te słowa ;].

Wróć do „Wracając Do Meritum”