1. Flamini to żaden zmiennik dla Pirlo.(L)oczkerson pisze:Milan by był w dużo lepszej dyspozycji gdyb Pirlo czy Gattuso nie byli przemęczeni, czego można by unikną regularnym wprowadzaniem Flaminiego, który jest wystarczająco dobrym graczem nie tylko na Cagliari czy Empoli...
2. Flamini to piłkarz na LM, więc w Milanie może rozpieprzyć fajną atmosferę w szatni - Ambro i Gattuso to dla niego na razie za wysoka półka.
3. Flamini musiałby być skończonym idiotą, by przychodzić do Milanu grającego 2 lub jednym DP i przychodzić na pozycję 3 DP.
4. Emerson to dobry piłkarz, wartościowy rezerwowy. Nawet jeden z lepszych rezerwowych w Milanie. Jako zmiennik dla Pirlo -
A Brocchi na ligę wystarczy spokojnie jako DP. Na OPŚ jest żenujący, ale na DP tylko słaby - na Cagliary czy inne Empoli starczy.
Też się tego niestety obawiam, ale (!) Milan ostatnio przygląda się dużej ilości piłkarzy - transferu Llorisa się nie spodziewam, bo to za obiecujący piłkarz na Milan, ale Diego Alves czy Amelia już mogą być.(L)oczkerson pisze: Odnośnie bramki to dla mnie raczej za wielką transakcję Milan uzna podpisanie kontraku z Kalacem i trzymanie na ławie Didę.
Jednak jeśli mamy sprowadzić kogoś przyszłościowego, to ja chcę już Storariego prędzej (IMO stać go na wygryzienie Kalaca z bramki) albo nawet Abbiattiego (choć on ostatnio powiedział, że nie chce wracać).
Problemem jest Dida. Każdy bramkarz z wypożyczenia będzie automatycznie skazany na pozycję nr. 3 - Abbiatti się na to nie zgodzi, Storari może tak...
Ale ja mówię o nim jako o OPŚ. Na OL oczywiście wolę Grimiego, to nie podlega dyskusji.mete pisze: on nam nie potrzebny lepiej sprowadzic spowrotem Grimiego i dac mu szanse
Masz rację, nie pomyślałem o tym. Faktycznie, lepiej ściągnąć Davide jako OPŚ i pozbyć się Cristiano, ale wtedy zostajemy z trzema DP - co najmniej jednego brak.mete pisze:do tego Davide jest wychowankiem wole jego niz Brochcciego(jako zawodnika z statusem wychowanka)
Gra mało, ale jak gra - to naprawdę dobrze. Chyba że zastępuje Pirlo, to wtedy ma wytłumaczenie dla słabej gry - na tej pozycji nigdy się nie sprawdzi.mete pisze:spodziewalem sie od niego wiecej.
TYLKO 31 lat. Spokojnie 3-4 lata może grać na najwyższym poziomie na tej pozycji.mete pisze:Ambrosini mial czesto kontuzje teraz juz ma 31 lat
Flaminiego oczywiście bym chciał w zespole, bo to niezły piłkarz, ale po pierwsze - nie zgodzi się na siedzenie na ławie raczej, jeśli będzie go chciało Juve do pierwszego składu od razu - a dwa, boję się, że jeśli już przyjdzie, to się będzie wykłócał o miejsce w pierwszym składzie.
Taa, tyle że Viola nam Montolivo nie odda - Freya też raczej nie - a Gilardino będzie chciała w zamian za gotówkę. Obu w Milanie BARDZO bym chciał widzieć, ale prędzej Freya zobaczę, Montolivo się nie interesujemy podobno. A szkoda.mete pisze:
w jednym z wywiadow Sylvio powiedzial ze Gilardino moze sprubowac sil w Fiorentinie wiec nie sciagniecie wzamian Freya lub Montolivio bedzie wielkim grzechem bo napewno kwota za Alberto przy potencjalnymn trasferze sie nam nie zwroci
Viola = Prandelli = wieczne zainteresowanie Gilardino.(L)oczkerson pisze:Viola naprawdę jest Gilardino zainteresowana
Masz jeszcze jakieś wątpliwości?
Albo transfer życia. Gilardino + Prandelli = grad bramek.(L)oczkerson pisze:potencjalna transfera wtopa sezonu....
W sumie jeśli to Brazylijczyk, to na pewno nie przejdzie - będziemy stawiać na Shevę - chyba że ściągniemy Drogbę, to wtedy będziemy mogli negocjować.(L)oczkerson pisze: PS: o to chodzi z tym Tiago Nevesem, bo nic nie słyszameł, wiadomo za ile
Cholerny limit obcokrajowców.