Filmy

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: kon2r » 15 mar 2008, 18:55

Obrazek

:shock: przed chwilą wróciłem z kina i podobnie jak Bonso odrazu po zakończeniu łupnął bym 10/10 ale po kolei.
Temat filmu troche oklepany, banalny, straszny ? nieeee.... Fabuła wg. mnie dość przeciętna widziałem już wiele podobnych filmów ale myśle że nie to chciał przedstawić King pisząc te historię.Na początku zastanawiałem się co ja tu kuwa robię ? jakies macki ? żenadaa. Możemy zobaczyć dużo watków religijnych, proroczych i podbnych pierdoł, widzimy jak prości mogą być ludzie w strachu, idą za tłumem, dość przeciętną rolę odegrali główni bohaterowie lecz szczególnie do gustu przypadła mi rola Irene (Frances Sternhagen) :wink: tak jak powyżej rozjebalo mnie zakończenie było mistrzowskie i nadal czuje się zajebiscie zmieszany gdyby nie końcówka szczerze mówiąc dałbym dwie oceny niżej ale to potwierdziło geniusz Kinga on zawsze zaskakiwał przy zakończeniach, chyba jego ulubiona część filmu :> , zresztą po zakończeniu filmu większość ludzi nadal siedziało na miejscach, milczeli :roll: zreszta podobnie jak ja film nagłasniany był jako najelszpy film grozy od 9 lat ? nie, przesada przydzielił bym go do innej półki jednak szczerze polecam chociażby dla tej końcówki
POLECAM jeden z lepszych filmów 'grozy' jaki ostatnio oglądałem
8+/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”