Szóstka Dynama Kazań wygląda tak: Ball - Stanley, Bogomołow(Apalikow) - Jegorczew, Tietiuchin - Kosarjew + libero Jeremakow lub Babiczew (szczerze nie wiem ktory jest podstawowy, ale raczej ten drugi gra mimo iz Jeremakow ma za soba przygody reprezentacyjne, choc to troche za mocno napisane). Dodajac doświadczonych zmianowych jak Gierasimow czy Bowduj to na papierze szans nie mamy. Ale z drugiej strony równając personalnie to bełchatowski środek, przyjmujący, atakujący niczym im nie ustępuje, a libero poza Werbowe to Rosjanie nie mają. Gorzej na rozegraniu bo Dobrowolskiego z Lloyem równać nie wypada. Boje się tez o przyjęcie Skry bo Jastrzębski w Pucharze Polski bardzo uwydatnił mankamenty tegoz elementu. Czestochowa pokazała, ze przy odpowiedniej taktyce zagrywki, ataku, bloku i bogatych Rosjan można ugryźć.
Jesli chodzi o lige włoską to tam pierwsze 7 ekip ma tak wyrównane kadry, że mogą ze soba wygrywać, a pozostałe maja pojedynczych zawodników więcej niż solidnych i tez potrafią bić lepszych. W parze Copra - Sisley stawiałbym na Piacenze, która jakoś bardziej mnie przekonuje (graja lepiej w lidze, w LM pokonali bardzo mocny PAO a Sisley męczył sie z Friedrischafchen). Piacenza ma także większe pole manewru na ławce: sam Israel Rodriguez, Bravo, Cozzi a Sisley ma tylko Horstinka i Marka Novotnego. Pierwsze szóstki (+ libero ofkorz) wygladac bedą zapewne tak: Piacenza; Meoni - Simeonov, Bovolenta - Bjelica, Zlatanov - Granvorka, Sergio; Treviso: Pujol - Fei, Gustavo - Hubner, Cisolla - Papi, Farina. Rozegranie z lekkim wskazaniem na doświdczonego Meoniego, środek bloku wyglada lepiej z kolei u Treviso, atak lekko na Fei (choć strasznie kontuzjogenny jest w tym sezonie), przyjęcie to wg mnie bardzo duża przewaga Copry, podobnie libero.
W finale więc stawiam na pojedynek Dynamo Kazań - Copra Piacenza i wygrana Włochów, którzy taktycznie rozprawią się z Rosjanami, Tak podpowiada rozum, ale licze że Skra sprawi sensacje.
W tamtym roku nawet do playoffów sie nie załapali, w tym troche powymieniali sład (doszedł między innymi Świder) i wygrali Coppa Italia tzn, ze za rok zagrają w LM.A Lube Banca Marche Macerata (fajną nazwę mają Razz ) grała w jakichś pucharach Question
p.s a w tym tygodniu Challenge Cup w Rzeszowie, ale ze wzgledu na [ch**] termin i rodzinny charakter świat (:P) nie oglądne na żywo z wyskości trubun tylkow w TV. Jakoś się przyzwyczaiłem, że przewaznie w zyciu pod góre.
edyta: akurat sprawdziłem tabele i Copra spsiuje sie bardzo podobnie jak Sisley wiec troche przerysowałem