Siatkówka

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Karmelinho15 » 16 mar 2008, 21:13

Babel pisze:Dodajac doświadczonych zmianowych jak Gierasimow czy Bowduj to na papierze szans nie mamy. Ale z drugiej strony równając personalnie to bełchatowski środek, przyjmujący, atakujący niczym im nie ustępuje, a libero poza Werbowe to Rosjanie nie mają. Gorzej na rozegraniu bo Dobrowolskiego z Lloyem równać nie wypada. Boje się tez o przyjęcie Skry bo Jastrzębski w Pucharze Polski bardzo uwydatnił mankamenty tegoz elementu. Czestochowa pokazała, ze przy odpowiedniej taktyce zagrywki, ataku, bloku i bogatych Rosjan można ugryźć.

Ja tam widze spore szanse Bełchatowa. Fakt rozegranie mamy gorsze od Rosjan. Ale przecież taki Antiga to klasa światowa to samo można powiedziec o Wlazlym czy Gruszce. Z Rosjanami trzeba grać z głową a Gruszka czy Antiga potrafią grac z głową. W meczu Czestochowa-Skra Antiga miał bardzo wysoką skutecznośc. W pierwszych dwoch setach moze nawet 100% a maksymalnie dwa razy wbil sie w boisko a tak to caly czas obijal blok. Z Rosjanami trzeba zagrac tak samo.

Babel pisze:W finale więc stawiam na pojedynek Dynamo Kazań - Copra Piacenza i wygrana Włochów, którzy taktycznie rozprawią się z Rosjanami, Tak podpowiada rozum, ale licze że Skra sprawi sensacje.

A ja przeciwnie. Ja widze final Skra-Sisley i final dla Sisleya :lol:

W PLS w sumie bez sensacji. Olsztyn wrocil do gry i raczej wygra u siebie. Troche zawiodl mnie Mostostal. Sądziłem ,że po tych przygotowaniach zagrają lepiej. Widocznie zabrakło umiejętności. Jastrzebie zagra z Czestochowa i bedzie miec twardy orzech do zgryzienia. 3 mecze w tym sezonie i trzy porazki. Ten pojedynek moze tez zadecydowac o ewentualnym powrocie Murka do Czestochowy.

Wróć do „Inne sporty”