Mecz ogólnie wyrównany, choć dla mnie Lazio zasłużyło na zwycięstwo bo było odrobinę lepsze, w szczególności podobał mi się Ledesma, zaliczył mnóstwo odbiorów, kapitalnie utrzymywał się przy piłce, grał dokładnie, sporo dobrych prostopadłych piłek i ogromne serce do walki. Oprócz Argentyńczyka wyróżniał się (głównie w pierwszej połowie) De Silvestri, który był agresywny, imponował siłą i szybkością i miał ciąg na bramkę. Warto pochwalić Behramiego za pełną rechabilitacje, który najpierw zawalił przy pierwszej bramce, gdzie wybijając trafił w zaskoczonego Taddiego, co skończyło się golem, a następnie w 92 minucie strzelił zwycięskiego gola
Jeśli mowa o Romie to parę kapitalnych odegrań zaliczył Totti, jedna świetna interwencja Doniego, gdzie najpierw przy wolnym za wysoko się ustawił (i już myslałem że wpadnie mu jak w meczu z Empoli przy strzale Giovinco ) ale potem świetnie się wyciągnął i sparował na poprzeczkę
Ogólnie bardzo ciekawy, zażarty , szybki mecz, ciekawy od początku do samego końca.
a Roma nie wykorzystała szansy na zbliżenie się do Interu i jeszcze JUVE zmniejszył dystans