Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 20 mar 2008, 10:46

Dobrze, że to wszystko tak szcześliwie skończyło się dla Interu. Trzeba dziękować Lazio.

Powiem szczerze, że nie moge zrozumieć motywu wystawienia pewnych graczy we wczorajszym spotkaniu. Druzyna powoli wygrzebuje się z lekkiego dołka, kilku graczy tj. Jimenez, Vieira maja duzy wpływ na gre drugiej linii, a Mancini nagle za nich wpuszcza Solariego, Pele. Oki Vieira miał drobny uraz i jego absencje można usprawiedliwić, ale czy nie lepiej za Jimeneza wpuścić Figo, który potrzebuje gry po powrocie do zdrowia i jest zdecydowanie ważniejszym piłkarzem w ofensywie Nerazzurrich niźli Solari. Zanetti i Cuchu graja co mecz i jak już komuś dawac odpoczywac przed Juve to im, a nie Jimenezowi. Wprowadzenia Cruza nie wiem po co. Julio jest zupełnie bez formy, dodatkowo grajac w 10 i broniac wyniku był, jest i bedzie zupełnie bezużyteczny. Do końca rozgrywek zostało już tylko 10 kolejek i wg mnie nie ma już czego oszczędzać, bo forma nie jest rewelacyjna a przewaga nie jest wielka. Finał wczorajszej kolejki dla nas szczęsliwy, oby Mancini wyciągnał wnioski bo nastepnym razem tak radośnie być nie musi. Trzeba kibicowac Romie w meczach z Manchesterem, gdyż ta im dalej zajdzie w LM tym Serie A bedzie dla nich mniej ważna.

Jesli dodamy fakt, że czerwona kartka dla Pele był tak samo zasłużona jak te Cesara z Udinese, Matrixa z Liverpoolem i mecz wygladał by troche inaczej to mamy całkiem mieszane uczucia co do rzeczywistej dyspozycji Interu. Mecz z Juve pewnie to zweryfikuje.

Ciekawe na kogo postawi obok Ibrahimovica Roberto przeciwko Juventusowi. Pobawi się w zabobony i wystawi kata Juve Cruza bez formy? Czy na murawe wybiegnie ktos z dwójki Suazo i Crespo? Ja wstawiłbym do składu Crespo gdyż taki gracz na takie spotkania to skarb, Suazo na podmeczonego Molinaro (:P). Jednak pewnie w pierwszym składzie wyjdzie Cruz i strzeli ostatnia lub dwie ostanie bramki w tym sezonie. Oby.

Wróć do „Włochy”