Dobra, ale Fabiano to (już prawie na pewno) król strzelców Primera Division, sprawdzony w dużym klubie (jakim jest bez watpienia Sevilla) i jest najbardziej łakomym kąskiem na rynku z omawianych przez nas napastników. Poza tym nie słyszy się na każdym kroku o naszym zainteresowaniu nim.
Amauri... też nie do końca wierzę w jego transfer, choć na pewno dużo bardziej realny niż Luis Fabiano. Ale nie sądzę, by Zamparini go sprzedał do innej włoskiej ekipy (a jeśli już by to zrobił to na pewno za niemałą kase).
Co do Huntelaara to coś tam kiedyś przebąkiwał, że chce grać w Romie, ale ile w tym prawdy nie wiem. Wprawdzie pojawił się news na pilka.pl, że chcą go Real, ManU i Chelsea, ale: 1. Real każdego chce, 2. wątpie by się pchał do Chelsea na ławę, 3. liczę, że SAF pozyska Benzeme. No i w ogóle jakoś realnie ten transfer Klaasa do Romy wygląda.
Odnośnie Gomeza, on jest najczęściej wymieniany w gronie napastników mających nas zasilić. Myśle, że jest duże prawdopodobieństwo, że podpisze z nami kontrakt… Zwłaszcza, że to napastnik już świetny i gwarantujący grę na najwyższym poziomie przez ładnych parę najbliższych lat.
Jeśli chodzi o Borriello to jego dużą zaletą, jest to, że jest sprawdzony w Serie A. Ruch jednak należy do Milanu i samego napastnika. Osobiście, choć uważam, że jest nieco gorszy od w/w czwórki, to i tak jest snajperem wysokiej klasy i jeśli do nas przyjdzie będzie dużym wzmocnieniem.
Jedno jest pewne – zarząd obiecał nam napastnika i napastnik przyjdzie. Mam tylko nadzieję, że nie taki jak Mido (kupiony za pięć dwunasta, właśnie z powodu obietnic zarządu, okazał się kompletnym niewypałem) ani taki jak Vucinic (który w pierwszym sezonie miewał jedynie przebłyski, a w drugim okazał się zarąbistym… skrzydłowym. Nie żeby było w tym coś złego, ale po prostu potrzebujemy napastnika ;]).
A poza tym: Vargas, Vargas, Vargas.