Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 21 mar 2008, 23:32

Już jutro kolejny Derby d'Italia a tu taki spokój :P Nie to co na komentach... tam pokemony i znów się pokazały... zero klasy, zero stylu... mam nadzieję, że tu będzie bardziej merytorycznie ;)

Z pewnych względów moja sympatia będzie jutro przy drużynie z Mediolanu :P Nie liczę na widowisko, w którym będzie sporo bramek, ale walki w nim nie powinno zabraknąć. Patrząc na to jak gra ostatnio nasza defensywa to śmiem twierdzić, że raczej nie skończymy spotkanie bez straty bramki. Nadzieją jest tutaj słaba ostatnio skuteczność namaszczonego już na najlepszego napastnika Serie A: Davida "nie jedzie na Euro" Trezeguet. Ja na miejscu Ranieriego dałbym szansę gry Del Piero i Iaquincie, ale trener Bianconerich nie zawsze postępuje racjonalnie :) No, ale dość o drużynie przeciwnika i o pomaganiu jej trenerowi :P

Mam mieszane uczucia co do zestawu napastników. Bezsprzeczne miejsce ma Zlatan i obok niego zagra pewnie ktoś z duetu Crespo, Cruz. Suazo raczej nie dostanie szansy bo jakoś nie widziałem dobrego występu z silnym przeciwnikiem. Za Cruzem przemawia fakt, że ma nosa do strzelania Juvntusowi, ale jest bez formy. Crespo z kolei ostatnio gra bardzo dobrze. Nie strzela może zbyt wielu bramek, ale jego gra może się podobać. W innych formacjach raczej większych niespodzianek nie będzie. Zastanawia jeszcze to czy zagra El Mago. Ostatnio nie grał z Genuą i można się jedynie domyślać dlaczego tak było (brak formy czy chęć oszczędzenia go przed ważnym meczem).

Kto by nie zagrał to zapewne zmobilizuje się maksymalnie i wszelkie dywagacje na temat obecnej formy można odesłać do lamusa. Przede wszystkim będzie się liczyć dyspozycja dnia i niuanse, których moim zdaniem jest więcej po stronie obecnego Mistrza Włoch.

Wróć do „Włochy”