Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2008, 19:50

Pora taka że już czas najwyższy coś w tym temacie nastukać, bo tej napierdalanki pod newsami to chyba nikomu się czytać nie chce...

Odnośnie samego spotkania, to mam nieodparte wrażenie że mecz o ile nudny nie będzie to raczej wiele piękna w nim nie zobaczymy.
A Dlaczego :?:
I Inter i JUVE formą ostatnio nie porażają, w dodatku JUVE (a i Interowi też) w ostatnim czasie brakuje kreatywności, stąd mysle że będziemy oglądali fizyczne, agersywne spotkanie. Jesli mowa o kadrze JUVE to w obronie obok pewnych Zebiny Legro i Chielliniego gry od pierwszej minuty mam nadzieję że Ranieri postawi na lewej Grygere, bo Molinaro to na tak wazne i trudne spotkanie to zdecydowanie zbyt duże ryzyko, a Zdenek pokazał że grać na tej stronie potrafi i co ważne jest dużo mocniejszy w destrukcji (dobrze gra też w środku a przeciwko Interowi, który więcej gra w ataku środkiem gra skraydłowych blisko środka może być ważne).
W pomocy prawie na 100% Camor, Sissoko, Tiago, Nedved, bo jedyną alternatywą jest poprostu inny system taktyczny (czyli 4:3:3) ale na takie rozwiązanie nie ma raczej co liczyć, bo to zbyt duże ryzyko biorąc pod uwagę z kim i gdzie gramy, innych decyzji presonalnych nie ma co się spodziewać bo Nocerino ostatnio przeciętny, a Palla o ile zagrał dobrze w pierwszym meczu co może skusić nieprzwidywalnego Ranieriego w dalszej części meczu to jednak od pierwszej w miejsce Pavla czy Mauro poprostu prawa wejść nie ma. No i oczywiście trzeba przyznać że w tej formacji zdecydowanie największe osłabienie kadry JUVE bo nie ma Zanettiego, który w tym sezonie był do tej pory świetny (w szczególności w meczach z nejtrudniejszymi rywalami takimi jak Inter właśnie, Roma czy Milan gdzie był zawsze jedyn z najlepszych na boisku) i teraz środek bez niego może sobie nie poradzić, czego się boje bo to w środku rywalizacja powinna być kluczowa dla losów spotkania.
Jesli mowa o formacji ataku to ja bym wolał Del Piero z Iaquintą, bo Alex ze swoją techniką i kreatywnością będzie nieoceniony, a Iaquinta bo jest dużo dynamiczniejszy i aktywniejszy od Treze, któremu przeciwko potwornie silnemi i statycznemu Interowi w destrukcji będzie się grało trudno skoro nigdy nie był przesadnie szybkim piłkarzem. Wszyscy wiemu jednak że Treze u Ranieriego ma mocną pozycje (czy słusznie czy nie to inny temat) i pewnie to on wybiegnie z Alexem w parze.
ostatnie pytanie to tylko czy Ranieri aby napewno nie wyskoczy z jakimś dziwnym pomysłem bo w takich meczach mu się to czasem zdarza :?:

Jesli mowa o Inter to cieszy mnie głownie fakt że Cruz jest w słabszej formie :P i w takim wypadku jak Chiellini zatrzyma Zlatana powinno być dobrze jeśli mowa o zatrzymywaniu formacji ataku Interu.

No i najważniejsze, oby tylko nie było kontrowersji.
Ogólnie obstawiam i liczę na remis.

FORZA JUVE :!: :!: :twisted:

Wróć do „Włochy”