Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 23 mar 2008, 19:26

Liczyć trzeba tylko na to, że za tydzień wygramy z Boltonem, co powinno być raczej oczywiste biorąc pod uwagę ich pozycję w tabeli, a Manchester potknie się z Aston Villą.. A potem tylko wygrać mecz z MAN U i viola

Chyba nie, bo macie do nas 6 pkt i w takiej sytuacji decyduje bilans a wątpię aby Arsenal miał na koniec rozgrywek takowy lepszy od MU. No i jeszcze chyba zapomniałeś o tym, że jesteście na 3 miejscu i macie punkt straty do Chelsea, która gra z nami na Stamford. Jedyny pozytyw to, że uciekliśmy rywalom na 5 pkt.

Sprawa tytułu wciąż otwarta. Liczyłem na remis a zwycięstwo Chelsea tak średnio mnie cieszy bo mają do nas już tylko 5 punktów i gramy z nimi na wyjeździe. Z pewnością do końca sezonu będzie ciekawie.

Wbrew pozorom o tytuł będzie ciężko bo z trójki walczącej o majstra mamy chyba najgorszą rozpiskę na końcówkę sezonu. Oprócz AFC i Chelsea gramy z Villą, Boro, Blackburn, WHU(z którym notorycznie przegrywamy) i Wigan. Ja tu nie widzę w zasadzie nikogo do bicia.No może z Villą ostatnio gra nam się dobrze ale oni lubią w tym sezonie rwać punkty faworytom.

Dla porównania Arsenal gra z Boltonem, Poolem, Reading, Derby, Evertonem i Sunderlandem. W zasadzie tylko dwie drużyny z Liverpoolu, ewentualnie Reading, choć tu akurat wątpię mogą sprawić Kanonierom problem, resztę powinni rozjechać gładko.

Chelsea z kolei gra z Boro, MC (których pojechali 6:0 na jesieni), Wigan, Evertonem, Newcastle i Boltonem. Tu też powinno pójść gładko, tym bardziej, że z nieobliczalnymi Boro i Wigan a także z nami The Blues grają u siebie. W zasadzie to zostaje tylko Everton na wyjeździe.

Reasumując, zapowiada się bardzo ciekawie choć liczę, że uda się dowieźć lidera do samego końca.

Wróć do „Anglia”