Inter Mediolan (zbiorczy)

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: El-Polacco » 24 mar 2008, 21:58

No chyba Mancini stracił koncepcję na prowadzenie drużyny. Z jednej strony nie chcę aby skończyło się to stratą Mistrzostwa, z drugiej strony skłoniło by to Morattiego do pozbycia się Włocha. Z tego co słyszałem (meczu nie oglądałem) to graliśmy piach. Czekają nas naprawdę trudne mecze w których ciężko z taką grą będzie cos ugrac...niestety. Mancini to faktycznie najbardziej utytułowany trener Interu w przeciągu 40 lat, ale i trener który posiada najwięcej szczęścia, który jest rekordowo przepłacany i niesłusznie uważany za trenera dobrego. Jest średni, taką drużynę jak Inter nie jest cięzko prowadzic, fakt z różnym skutkiem. Ale on miał czas, miał czas na stabilizację, przez co zawodnicy się zgrali, było widoczne to w ostatnim sezonie. Moim zdaniem, dwa mecze derbowe 3:2 po golu Adriano w ostatniej minucie i 3:4 po MŚ, pokazują tylko jaki Mancio ma fart. Gdyby nie Adri, (który "strzelił" wszystkie gole) i OGROMNE szczęście w końcówce meczu drugim, grając w 10, inaczej by to wyglądało. Drużyna ma ogromny potencjał więc by coś działało geniusza trenerskiego nie potrzeba.
Cóż 30 spotkań, dwie porażki, widac w tym sezonie mamy pecha do beniaminków...w obu meczach byliśmy gorsi...nie ma co ukrywac, te porażki są zasłużone. Żywie ogromną nadzieje że Mancini po sezonie straci prace, bądź oszczędzi nam nerwów na te jego ustawienia, wyjściowe jedenastki i zmiany, i po prostu póki jeszcze nie splamił się całkowicie, odejdzie...

Wróć do „Włochy”