guru
na coś te 80 mln funtów trzeba wydać Cool
Trzeba wydać część pieniędzy, ale z głowa. IMO kilku zawodników powinno opuścić klub i trzeba sprowadzić lepszych zastępców. Już o tym pisałem na innym forum, więc tylko skopiuje posta.
Wzmocnienia:
Jakiś solidny bramkarz, tak na uzupełnienie po odejściu Lehmanna.
Lewe skrzydło- ślepy by to zauważył. Chciałem N'Zogbie, bo to zawodnik z tych takich zawziętych. Nie odpuszcza. Podoba mi się też jego ciąg na bramkę. Wenger mówił coś o Ben Arfie. Też nie głupi pomysł.
Zostanę przy lewej stronie. Zmiennik dla Clichyego. Francuz na szczęście jeździ w tym sezonie aż miło i nie łapie jakiś tak dłuższych kontuzji. Tak zawsze nie będzie, a zmiennika nie ma, bo Traore nie można nim nazwać. Ja na miejscu Wengera postarałbym sie o Shoreya. Z tego co wiem gra na DMie też nie jest mu obca. W każdym bądź razie jest uniwersalny.
Kolejnym zawodnikiem jest zmiennik dla Fabregasa. Hiszpan cały sezon wali na pełnych obrotach i nie ma się co tu dziwić, że przechodził okres gdzie po prostu grał bardzo słabo jak na jego możliwości. Nazwisk nie będę wymieniał, bo jest kilku zawodników odpowiednich na tą pozycję.
No i w końcu prawe skrzydło. Jest Hleb, który tam teraz nie gra, ale ten sam Hleb też nie daje rady grać na wysokich obrotach przez cały sezon. Jakiś dobry zawodnik na prawe skrzydło by się przydał. Taki do rotacji. Nie wiem, może Milner. Zawsze mi się podobał ten chłopak i najwyższa pora uciekać z tonącego statku.
Atak nie wygląda najlepiej patrząc na zdrowi Robina, dodając do tego Eduardo, który do gry nie wróci przez długi czas. Ade, Bendtner i Theo (w obliczu sprowadzenia zawodnika na prawe skrzydło Theo powinien zacząć więcej grać w ataku). Tyle z pewniaków. Będzie jeszcze Vela, ale na niego nie można raczej liczyć. Nie wiadomo jak się zaaklimatyzuje. On będzie bardziej uzupełnieniem składu.
sprzedaż/wypożyczenia:
Lehmann- kończy mu się kontrakt i odejdzie.
Denilson- niby komentarz jest zbędny, bo po co kopać leżącego, ale ja w niego nie wierze.Nie wiem, może potrzebuje regularnej gry ,ale u nas tego nie dostanie. Powinniśmy go na razie wypożyczyć do jakiegoś innego klubu. Najlepiej drużyna z dołu tabeli PL.
Gilberto- sami widzimy jak jest. Sprzedać go trzeba i tak będzie najlepiej.
Diaby- kozak, ale to za mało. Do tej pory trudno powiedzieć na jakiej pozycji on gra. Poza tym więcej się leczy niż gra. Moim zdaniem wypożyczenie dobrze mu zrobi o ile sam zawodnik będzie takowym zainteresowany.
Hoyte- niby chce u nas zostać, chociaż nie gra. Nawet jak dostanie tą szansę to wypada słabo. Najlepszym posunięciem byłaby jego sprzedaż.
Traore- wypożyczenie. Wielki talent, bo potencjał w tym zawodniku jest ogromny. Jednak na dzień dzisiejszy widać braki w ograniu u niego. Wigan z chęcią by go wzięło.