Wilmore pisze:No to Ci przekręt, normalnie skurczybyki, chcą ukarać zespół, jeśli kupował mecze, no ja ich nie rozumiem, zamiast męczyć się na kontrolowaniu zespołów, które męczą się w III lidze i nie robią nagłych awansów, to się czepiają klubu, który nagle cudownie awansował wysoko, głupki normalnie, nie mają co robić.
Tak tak czyli mecze mogą kupować zespoły ale tylko kiedy bronią się przed spadkiem
Nagły cudowny awans ... w pierwszym sezonie sponsoringu Kolportera II miejsce w tabeli więc awans w następnym to był na pewno niespodziewany i sensacyjny w składzie z zawodnikami I ligowymi i z dobrym trenerem . Poza tym te zarzutu względem nas dotyczą III ligi a nie II .
Jeżeli zarzuty się potwierdzą to ja jestem za tym żeby nas ukarali (w zależności od skali to pewnie będzie kara finansowa i ujemne punkty albo degradacja) , jestem za tym żeby karać wszystkie zespoły zamieszane w korupcje nie ważne w której lidze , a nie tylko te którym udało sie awansować do II czy I ligi .
<b>Oświadczenie Rady Nadzorczej i Zarządu Kolportera Korony Kielce</b>
W związku z zarzutami korupcyjnymi postawionymi pracownikom klubu Rada Nadzorcza oraz Zarząd Kolportera Korony SA podjęli zdecydowane działania w celu ukarania wszystkich osób zamieszanych w ten haniebny proceder.
Kierownik drużyny Paweł Wolicki i asystent trenera Arkadiusz Bilski zostali w trybie natychmiastowym zwolnieni z pracy. Obecni zawodnicy klubu, którzy uczestniczyli w rozgrywkach III ligi zostali zawieszeni w prawach zawodnika do czasu zakończenia wewnętrznego śledztwa zmierzającego do pełnego wyjaśnienia czy i w jakim zakresie brali udział w procederze korupcyjnym. Deklarujemy, że w przypadku potwierdzenia się zarzutów wobec tych osób, zostaną wyciągnięte wobec nich najsurowsze konsekwencje.
Jednocześnie wyrażamy głębokie oburzenie postępowaniem osób, które zawiodły pokładane w nich zaufanie i złamały zasady elementarnej uczciwości, lojalności wobec pracodawcy i sportowego "fair play". Podkreślamy, iż jesteśmy i zawsze byliśmy za ukaraniem wszystkich osób oraz klubów zamieszanych w aferę korupcyjną. Jesteśmy zdecydowanie przeciwni abolicji - tylko stanowcze i konsekwentne działania oczyszczą piłkarskie środowisko i wyeliminują raz na zawsze przestępczy proceder , którego i nasz klub stał się ofiarą. Dlatego jeśli w wyniku nieetycznych działań podjętych przez niektórych pracowników i zawodników dojdzie do ukarania naszego klubu, decyzję taką przyjmiemy z ubolewaniem i pokorą.
Prezes Rady Nadzorczej
Krzysztof Klicki
Prezes Zarządu
Adam Żak