Chyba się źle wypowiedziałem (to wszystko przez znajomych bo wpadli jak ją pisałem i tak na szybko ją skończyłem(L)oczkerson pisze:dokładnie, o ile brak LM w następnym sezonie jest problemem przy ściąganiu gwiazd czy takiego Barzagliego, który wreszcie zagrać w LM chce i pod tym kontem pewnie się patrzeć będzie to, to już jeśli mowa o takim Nasrim, Zapacie, Montolivo, Pazzinim czy o innych, którzy mogą być na celowiniku Milanu
Większy problem to straty finansowe, LM to gwarancja 40-60 mln euro + niesamowita reklama
W każdym razie mam na mysli to że jesli Milan nie będzie grał w europejskich pucharach to bardzo utrudni to transfer takiego Drogby, który ma jednak 30 lat i czekać powiedzmy 2 lata na powrót Milanu do wielkości raczej nie będzie specjalnie chciał. Wymienionych przezemnie wyżej Zapate, Nasriego, Montolivio, Pazziniego, Hamsika, Aquilaniego i innych kapitalnych młodych graczy Milan mógłby dalej przekonać do przejścia bez większych problemów i nie ma watpliowści ze dalej może ściągnąć klasowych piłkarzy wystarczy tylko chcieć i zainwestować w kadrę, a Berlusconi chyba nie rozumie że jak teraz nie zainwestuje w drużynę tych 50 mln czy ile tam potrzeba to straci jeszcze więcej, bo Milanu w LM nie będzie, w kolejnych sezonach jeśli nie będzie wielkich wzmocnień lepiej byc nie powinno a to generuje wielkie straty czy to 30 mln czy 50 nie ma większego znaczenia (zresztą jeśli mowa o Romie i jej zyskach to pewnie dostaje mniej za prawa do transmisji bo wiem że zwycięsca może zyskać nawet 60 mln a jeśli dojdziesz do 1/2 czy 1/4 to do progu 40 mln spokojnie można dobić licząc zyski z praw transmisyjnych, bilety, dodatkowe dochody od sponsorów itd.), bo Milan już wcześniej przebąkiwał że ma mało funduszy, a przeciez grali w LM, osiągali duże zyski na polu transferowym (albo przedając Sheve, albo zachowując wydatki i zyski na podobnym poziomie a nie wywaljać miliony jak inni), wiec jak teraz będą postępowali nie mając środków z LM aż boję się myśleć, jeśli Berlusconi nie sypnie od sibie większej gotówki.
Po drugie Milan musi pokazać że planuje rewolucję, a narazie wszystkie szczątkowe informacje, które otrzymujemy, sugerują co innego i jeśli Milan podpiszę nowe kontrakty z dziadkami (a podobno to właśnie robi) to jasnym będzie że o rewolucji nie ma mowy, bo przykładowo jak sobie wyobrażacie przyjście 5 dobrych graczy do Milanu jeśli w kadrze dalej będą ci wszyscy piłkarze, których teraz jest koło 25