1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 31 mar 2008, 15:10

Okoliczności są świetne do pokoanania Romy. Włosi zagrają bez swojego przywódcy i najlepszego zawodnika. Jak wiadomo Totti daje zespołowi coś więcej niż samą wartość sportową. Dlatego grzechem byłoby niewykorzystanie tak dużego osłabienia rywala.

Co do naszej kadry to wszystko już napisał Kamil. Fergie nie może skorzystać z Naniego i Sahy. Mocno niepewny jest występ Edwina. Z kolei piłkarze, którzy opuścili boisko wcześniej w meczu z Aston Villą raczej są zdrowi. Były to tylko lekkie urazy, które nie wykluczą ich z tego spotkania.
Kamil232 pisze:Van Der Sar- Brown, Rio, Vidic, Evra, Carrick, Scholes, Anderson, Tevez, Rooney, Ronaldo.
Mam spore wątpliwości czy wyjdziemy w Rzymie dwoma napastnikami. Po drugie nie wiem jak rozpisał byś tych graczy, których wymieniłeś. Bo ja tu widzę jednego skrzydłowego...

Byłbym nawet za tym, aby zagrać dwoma napastnikami, ale sądzę, że będzie to raczej ustawienie podobne do tego z Liverpoolem. Czyli środkiem Carrick/Hargreaves - Scholes - Anderson. Po bokach Giggsy o ile ten uraz nie jest groźny i Ronaldo. Gdyby jednak Giggs nie mógł zagrać to przesunąłbym na skrzydło Rooney'a bądź Evrę. Choć to wiązałoby się z grą Johnego na lewej obronie, a ja nie chcę się przy każdej akcji modlić co z tego wyniknie. Chociaż ostatnio Evra też nie jest skałą nie do przejścia.

Wróć do „Puchary Europejskie”