Artykuły prasowe warte przeczytania

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 02 kwie 2008, 20:28

W tym wszystkim nie rozumiem skąd takie oburzenie. Skoro mamy wolność słowa to każdy może sobie pisac co chce, a w temacie każdy może sobie wklejac artykuł, który wedle jego opinii jest wart aby nasza forumowa brac go zobaczyła. Przedstawcie artykuły jakimi dzisiaj zalany jest kazdy popularny portal czyli o dokonaniach Ojca (prze)Świętego to wtedy możemy porozmawaić o hurtowych beatyfikacjach i kanonizacjach, kryciu pedofilii wsród kleru czy konserwatyzmu w sprawach środków antykoncepcyjnych co kosztowało niejedno ludzkie życie za jego pontyfikatu. Ale pamiętajcie drodzy parafianie! Papiez się nie myli, gdyz Papiez posiada dogmat nieomylności, a papież-Polak to juz wyższa szkoła jazdy dodatkowo bez trzymanki w dziedzinie nieomylności i wszechzajebistości.

Jednakże wrócmy do meritum. Autor (choc chciałbym poznac jego nazwisko z czystej ciekawości) ironizuje po to, aby zwrocic uwage na cepeliade jaka urzadza się mediach i jak masowo gra się na emocjach "pokolenia JP2" w ten dzień. Moim zdaniem jak ktoś ma jakakolwiek duchowa potrzebe to powinien przeżywac to nie na pokaz nawet z szacunku dla zmarłego. W sumie to całe szaleństwo drugokwietniowe mi nie przeszkadza. Raczej jest czymś komicznym dla kogoś usposobionego jak ja. Generalnie zgadzałbym się z Berele z tym, że drugi dzień kwietnia nie jest na razie świetem więc nie jest wolnym od nauki, pracy i tu chciałbym zauważyć, że nie do końca można postawić znak równości ze świetami.
Piotr pisze:tak poza tym to papież-Polak moze nam sie juz nie przydarzyc
To akurat bardzo korzystna perspektywa dla naszego kraju.

p.s matka dziś jakies kremówki kupiła i były rewelacyjne. Jak dla mnie swietowanie kolejnych rocznic śmierci Karola Wojtyły może być bardzo smaczne. Tłusty czwartek ssie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”