AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 06 kwie 2008, 19:01

Jarzinho pisze:Nie dostrzegam nie liczac Manciniego, De Rossiego i tottiego pilkarzy o klasie światowej. Nie bede sie bawil w wyliczanki i jaki kto ma potencjal, czy Aquilani bedzie taki czy owaki. Nie potrafie wymienic 11 pilkarzy Romy. Jesli piszesz ilu pilkarzy o jakiej klasie maja inne zespoly sprawdz jaki potencjal posiada Roma. Dla mnie nie wiekszy niz Porto czy pozostale ekipy.
Tak an wstępie to nie rozumiem jak można oceniać wielkość zespołu na podstawie tego jakich ma piłkarzy bo co to ma wspólnego z wynikami drużyn :?: : No właśnie nic! Choćby dzisiejszy mecz II ligi pokazał jak sie ma ocena drużyny na podstawie piłkarzy tam grających. Kasiasta Arka z zawodnikami z przeszłością w I lidze zremisowała z beniaminkiem II ligi - Zniczem złożonym głównie z młodych zawodników którzy nigdy nie grali na tym szczeblu. Zaraz pewnie mi napiszesz o wielkości Milanu jako czołowej drużynie Europy. No to w każdych rozgrywkach w tym sezonie a w poprzednim także we Włoszech (puchar + liga) możesz sobie zobaczyć jak się mają nazwiska do gry. Otóż najważniejsze jest aby drużyna jako drużyna grała dobrze niezależnie kto w niej gra. Jakby nazwiska grały to z waszą genialną czwórką bylibyście daaaleko przed Villarealem i walczyli o wygranie ligi :glass: A jak chcesz porównywać zawodników to wg ciebie światowej klasy Mancini jednak w tym sezonie tego nie pokazuje a ostatnio zamiast niego więcej gra Vunicnic - wg ciebie gorszy. Poza tym Mexes i Juan są tacy słabi z tym że niejedna teoretycznie lepsza drużyna chciałaby ich mieć. Mexesa na pewno a Juana myślę że też bo ma bardzo dobry sezon i w parze z Mexesem prezentuje się lepiej niż Francuz z Chivu jak razem grali a na początku sezonu lepiej niż Mexes. Wymień mi podobnych piłkarzy w Celticu, Rangersach, Schalke, Werderze, Lazio i innych które wymieniłeś.
A gdzie zaliczysz Real który w ostatnich latach podbija Europę a w ostatnich dwóch Roma jest od niego wyżej :?:
Przyznam że miałem nadzieję że po prostu się napinasz bo Twój wywód był napisany w temacie Realu ale jak dalej drążysz temat to widzę że się grubo myliłem. A sama dyskusja i porównanie w niej zespołów pokroju Celticu, Rangersów, Schalke, Werderu, Lazio jest ta samo śmieszne jak to że np. byś chciał przyznać Szpaqowi Nobla za to że wielkim dziennikarzem jest albo żenujące teorie lupka :roll:
Jedynie mógłbym się zgodzić że Porto jest porównywalne :wink:
Jarzinho pisze:Nie pisałem czasami, ze Grant nie potrafi wygrac z czołowymi klubami. To taka mala roznica.
...i wygrywa z drużynami pokroju Derby. A Arsenal to też Celtic tyle że taki angielski :?: A Liverpool wg ciebie światowa czołówka bo wygrał z Barcą akurat w tym sezonie musiał uznać wyższość Chelsea :>

Wróć do „Włochy”