Po moim trupie ! Atletico nie sprzeda Maxiego, po drugie sam zawodnik nie będzie chciał odchodzić. Od tego sezonu jest kapitanem, ma pod swoią opieką Aguero, którego traktuje jak młodszego brata i po trzecie najważniejsze po tylu latach walki w końcu ( najprawdopodobniej ) uda się zakwalifikować do Ligi Mistrzów.Moofasa pisze:No i plotek dotyczących Atletico część dalszy![]()
Obecnie dużo mówi się o przejściu Maxiego do Juve i przyjściu Govou. czyli manewr patrząc trzeźwym okiem możliwy i przemyślany (przez prasę). Odchodzi skrzydłowy i w jego miejsce przychodzi kolejny 'winger' (te języki obce
). Oczywiście każdy fan Atleti nie chciałby takiej zmiany, ale gdzieś czytałem wypowiedź że Maxi mógłby odejść jedynie kiedy w jego miejsce miałby przyjść Quaresma.
A Quaresma ta przereklamowana gwiazdeczka to może Maxiemu buty czyścić, podobnie jak Simao który bije go na głowe. Mam nadzieje że ten pseudo grajek nigdy nie trafi do Atletico. Myśle że Real Madryt to będzie dla niego odpowiednie miejsce.
A Racing Santander i Almeria najprawdopodobniej utrzymają się w lidze.Moofasa pisze:Atletico najprawdopodobniej będzie grać w przyszłym sezonie w PUEFA, a Portugalczyk przyzwyczajony jest do gry w LM więc pod względem piłkarskim mógłby się przyczynić do wejścia Atletico do 'czwórki' grając w LM dopiero w drugim sezonie gry Quaresmy w klubie.
Nie jestem pewny czy ten transfer to na pewno dobre posunięcie. 10 mln euro to sporo kasy, a czy Hetinga to lepszy defensor niż Perea i Pablo ? Ja mam co do tego ogromne zastrzeżenia.Moofasa pisze:Poza tym Heintinga został oficjalnie pożegnany przez fanów i spokojnie może myśleć o grze dla swojego przyszłego klubu.
Reyes od samego początku miał ciężkie życzie w Atletico. Kibice od samego początku pokazywali niechęć wobec jego. Na jego prezentacji wyzwali go od... no wiadomo od kogo.Moofasa pisze:Do tego czytałem news o tym że w poprzednim meczu kiedy Reyes wchodził za Simao, ten pierwszy został powitany gwizdami, wie ktoś dlaczegoż to?
http://youtube.com/watch?v=sXYGn4NvQjw
A dlaczego na niego ostatnio gwizdali ? Prawdopodobnie dla tego że prasa w Hiszpanii sugerowała iż w niedziele na pierwszym treningu po spotkaniu z Villarrealem Reyes miał naubliżać trenerowi Javierowi Aguirre za to że ten nie został powołany na dwa ostatnie spotkania Atleitco ( z Sevillą i Villarrealem ). Co prawda obaj zaprzeczyli temu, ale jaka jest kto miał racje tego pewnie się nie dowiemy.