Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 20:47

Wilmore pisze:Nie napisałem tego.
Napisałeś to:
Wilmore pisze:Nie pasuje do grającej szybko Sevilli, ale do zespołu, w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje
Wilmore pisze:Nie wysuwaj za daleko idących wniosków, bo się kompromitujesz jeszcze bardziej.
Super. To powiedz mi co chciałeś osiągnąć przez tą wypowiedź. Nie pasuje do Sevilli, a pasuje do Realu. Jak sam powiedziałeś pasuje do zespołu:
Wilmore pisze:w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje

Więc bądź konsekwentny i, albo przyznaj się do błędu, albo napisz o drugim sensie tej wypowiedzi bo sam się kompromitujesz.
Wilmore pisze:Jak się dokształcisz i zaczniesz rozróżniać DP, MC, AMC od siebie, to pogadamy.
Powiedz ile szkół skończyłeś i ile masz tytułów naukowych, aby obrażać moje wykształcenie. Czekam
Wilmore pisze:Podpowiedź - DP to taki Poulsen, MC to taki Fabregas (choćby w LM), AMC to taki Kaka.
Dzięki miszczu za wyjaśnienie bo bym nie wiedział. Możesz na swoim blogasku napisać FAQ o tym?
Wilmore pisze:Dupa tam. Powiedziałeś, że wymienisz bez kłopotu 30 lepszych kopaczy od niego. Kopaczy to wymieni każdy, ale DMC (a nim jest Poulsen) lepszych od Duńczyka to wymienisz góra kilku (Essien, Mascherano, de Rossi, Yaya Toure). Jasne, możesz sobie podpakować listę Gattuso czy Ambrosinim, ale oni ostatni naprawdę dobry mecz zagrali w Atenach, wcześniej z United, a wcześniej to cholera wie kiedy.
A wpakowywanie na tę listę Seedorfa czy Gilberto Silvy trąci totalnym brakiem wiedzy na temat ich pozycji i/lub obecnej formy.
Przeczytaj jeszcze raz co pisałem wcześniej, bo nie chcę mi się powtarzać.
I gwoli ścisłości - DP(DM), MC, AMC to nazewnictwo używane nie tylko w FM, ale i w wielu dyskusjach o piłkarzach. CMF kojarzy mi się tylko z nazwą forum o FM. Central Midfielder Forward? Laughing
Prawie dobrze, tylko bez tego Forward
Wilmore pisze:Przyznaj się, co Ci Yaya Toure zrobił, co? Laughing
Wybacz, ale jeszcze nie ogarnąłem Twojego humoru. Może mi wyjaśnisz?
Wilmore pisze:Problem będzie, jeśli korzyści z posiadania takiego grajka nie zauważy prezes, jak to było z Makelele. Wink
Przecież wiadomym jest, że zarząd chciał, aby Francuz został w klubie, jednak on poleciał na kasę do Chelsea.
Wilmore pisze:Poulsen - z całym szacunkiem dla niego - nie umie nic ponad odbiór i podanie do najbliższego rywala, ma końską siłę i wytrzymałość, w obronie jest świetny.
Keita to inna bajka - od biedy może grać nawet na skrzydle (to ten, co to czasem śmigał też po lewej stronie, czy mnie pamięć myli?), w Sevilli ma wyraźnie inne zadania od Poulsena - częściej próbuje zagrać do przodu, częściej ryzykuje w zagraniach, częściej uderza na bramkę rywala, częściej stosuje dalsze przerzuty, gra wyżej, dalej od rywala, i odważniej od Poulsena, który biega za rywalami i odbiera piłki.
Zgadzam się z tym, ale czy to nie wynika z wyszkolenia technicznego i ogólnie "wyższej" klasy zawodnika? Tak samo można powiedzieć, że Essien to nie pivot, bo umie strzelić bramkę czy podać na dalej niż 5 metrów, a i wielokrotnie bierze się za rozgrywanie. Podobnie jest z Gago, to też DM, a też podaje do przodu, strzela na bramkę (z mizernym skutkiem, ale zawsze) i stosuje dłuższe przerzuty.

Wróć do „Hiszpania”