Rio ponoć jest cały ale nie trenował wczoraj z zespołem. Raczej wątpię żeby wyszedł w podstawowej "11". Vidic na pewno nie zagra i to mnie trochę przeraża. W Anglii straciliśmy do niedzieli 15 bramek, wystarczyło, że wypadła nasza para stoperów i słabe Boro strzeliło nam dwie bramki. Jesteśmy w uprzywilejowanej sytuacji ale odetchnę dopiero po końcowym gwizdku.
Saha i Nani też najprawdopodobniej nie zagrają swoją drogą. Jak znam życie zagramy 1 napastnikiem, którym będzie Rooney. Liczę, że zagra Park bo nieudolność i słaba postawa Giggsa w tym sezonie sprawiła, że nie mam już dla niego kredytu zaufania. Środek pewnie standardowo Carrick - Anderson - Scholes. Zagadką pozostaje tylko obrona. Zauważyłem, że sporo osób dopomina się Pique w pierwszym składzie i O'shea na ławce. Też bym wolał taki wariant ale jestem niemal pewny, że w pierwszym składzie zobaczymy Irlandczyka. Pytanie tylko na jakiej pozycji. Na stoperze pewniakiem wydaje się Brown, obok niego widziałbym młodego Hiszpana a na prawej Owena ale podejrzewam, że zagra O'shea kosztem kogoś z tej dwójki. Poza tym do kadry wracją Neville i Silvestre ale wątpię, żeby Fergie wystawił któregoś z nich w pierwszym składzie po tak długich kontuzjach. Zresztą nieważne jak, ważne żebyśmy zakwalifikowali się do najlepszej 4 choć wątpię aby Roma nam to dzisiaj ułatwiła.