AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post autor: gilardino11 » 12 kwie 2008, 12:09

Dzisiaj klasyk a tu cisza :roll: Chyba Milaniści nie wierzą już w swój klub :lol:

Mecz chyba decydujący jeżeli chodzi o udział w Lidze Mistrzów w następnym sezonie.Jeżeli Rossoneri dzisiaj przegrają to praktycznie kończą się szanse, i tylko matematycznie będzie można dogonić Fiore.Co do tego że Fiorentina napewno nie wygra na San Siro jestem pewny bo po meczu z PSV są zmęczeni a Inter wraca do formy więc myśle że ekipa zza miedzy spokojnie upora się z drużyną gości.Dzisiaj Milan zagra mocno osłabiony.Zabraknie przede wszystkim Nesty, Kaladze i Pato.To olbrzymia strata jednak zastępcy mam nadzieje że dadzą rade.I tak w bramce stanie Kalac w obronie od prawej zagra Bonera w środku Maldini z Simiciem(bynajmniej wczoraj tak na konferencji zapowiadał Pacyna) a na lewej obronie zagra Favalli.Obrona mocno przetrzebiona bo brakuje dodatkowo Oddo który dopiero co przeszedł operacje i w tym sezonie możemy już go nie zobaczyć.W pomocy zagra stała "piątka" czyli Ambro, Gattuso, Pirlo, Seedorf oraz wspomagający w przodzie Inzaghiego Kaka.Choć Carlo wczoraj też bełkotał że zastanawia się na dwójką napastnikó z Alberto Gilardino w składzie.Mam nadzieje że tak nie będzie bo jakby Pato był zdolny do gry to nie ma problemu Brazylijczyk zagrałby z Pippo w przodzie a kiedy jest kontuzjowany to nie ma co ryzykować z dwójką Włochów z przodu.Znając Juve jak zwykle nastawią się na Kake, grając 2 defensywnych pomocników w środku będą stale utrudniać życie Ricky'emu.Zresztą za kadencji Capello było tak samo i Kaka zdaje sobie z tego sprawe że bedzie miał bardzo ciężko.
Licze na zwycięstwo.Trzeba pokonać ich żeby dalej myśleć o LM.To jest dla nas jak Finał a od Istanbułu w takim meczu nie zawiedliśmy :wink:

Jeszcze co do sprawy Ronniego to podobno już Milan doszedł do porozumienia z klubem i teraz tylko czekać aż sie dogadają na lini Klub-Zawodnik.Zobaczymy ja dopóki nie zobacze oficialnego potwierdzenia nie uwierze bo co roku sie zawodze na naszym Mercato i nie ma co sobie robić nadzieji na następne okienko transferowe.Co do Shevy to troche nie rozumie klubu.Kibice mówią otwarcie że nie chcą tego zawodnika a oni mimo wszystko chcą go pozyskać.Pytanie po co :?: Lepiej niech Oliveira wróci i jemu dać szanse a nie stawiać na zawodnika który zostawił Milan w bardzo trudnej sytuacji której nie było chyba od spadku do Serie B. :?

Wróć do „Włochy”