Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: PiotRoo » 13 kwie 2008, 11:57

Na takie spotkania jak to czeka się cały sezon. W końcu spotykamy się w takim meczu, po którym nikt nie będzie mógł powiedzieć, że straty da się jeszcze odrobić, albo został odpuszczony. Pod ścianą jest przede wszystkim Arsenal, nawet remis praktycznie skreśla ich z walki o mistrzostwo Anglii. W takim wypadku strata do United wynosiłaby nadal 6 pkt a do Chelsea 5 pkt (trudno, żeby Wigan pokusiło się o niespodziankę). Być może jakaś szansa na przeskoczenie jednej z tych ekip by pozostała, ale dwóch to już na pewno nie.
Na pewno przemawia za nami więcej niż za The Gunners (Old Trafford, lepsza forma w ostatnich spotkaniach, chyba mniejsza presja, szpital na Emirates), ale to wszystko wyjdzie w praniu, nie zdziwi mnie żaden wynik za wyjątkiem pogromu ze strony Arsenalu. Jeśli defensywa będzie zestawiona tak jak z Boro to niemal pewne, że nie zagramy na zero z tyłu. A niestety w dzisiejszy występ od pierwszej minuty Pique bardzo mocno powątpiewam.
Mam nadzieję, że to w tym meczu ujrzymy w akcji mistrza Anglii 07/08 (nie mozemy pozwolić by to Stamford Bridge powrócił tytuł). I mam jeszcze większą nadzieję, że będzie to United.

Wróć do „Anglia”