Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 13:51

'Del Piero' pisze: Pewnie chodzi Ci o Pazziniego
Dokładnie, a wyszedł Pozzi z rozpędu
'Del Piero' pisze:Partnerem na środku pomocy widziałbym kogoś z dwójki Aquilani - Montolivo. Bardzo dobrzy w destrukcji, umieją zagrać świetne piłki, atomowe strzały z dystansu, niezły drybling. Z tym, że Roma Aquilaniego na 99% nie odda, Fiorentina analogicznie z Montolivo - ale tutaj szanse chyba minimalnie większe. Alternatywa - Luca Cigarini.
Co do Aquilaniego to jego jedynym problemem są częste kontuzje, tak w tym sezonie kapitlany. Ma technikę, jest kreatywny, dla mnie piłkarz z najlepszym strzałem z dystansu w lidze do tego dobry też w defensywie, choć wolałbym bardziej Montolivo, bo jego styl bardziej mi sę podoba. Ale wszyscy wiemy że są nie do wyjącia tak na dobrą sprawę w tym momencie.
A jeśli mowa o alternatywach to dla mnie Hamsik powinien być na pierwszym miejscu tyle ze on też raczej klubu nie zmieni bo i Napoli i on sam nie są specjalnie tym zaintersowani.
Jesli mowa o Cigarinim to nie jestem przekonany czy on podoła takiej odpowiedzialności, a i formacja pomocy z nim i Giovinco była by strasznie mało doswiadczona i chyba ja już bym wolał w środku Camora i szukać kogoś na prawą flankę jak nie wypaliłyby opcje z Monotlivo, Aquilanim, VdV i Diego (co to tego ostaniego nie jestem jakoś przekonany, bo mi nie pasuje chłopak do 4:4:2 nawet przy tak dobrym w destrukcji graczu jak Sissoko) a pewnie nie wypalą

A jeśli mowa o Cassano to myslisz że Antonio sprawdziłby się w roli jedynie rezerwowego :?: Bo Alexa ze pierwszego składu to teraz i Fernando Torres by nie wykopał...

Wróć do „Włochy”